• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Хакери мамят със сайт близнак на банка

Хакери мамят със сайт близнак на банка

/КРОСС/ Фишинг имейли от името на една от най-популярните банки в България заляха вчера вечерта електронните пощи на много потребители в Пазарджишко. Целта на съобщенията е да паникьосат потребителите, така че те да въведат в създаден за целта сайт близнак данни за банковите си акаунти.

Заглавието на писмото предупреждава, че някой е влизал в профила ви от друга държава. Следва предупреждение, че абонаментът ви с банката е изтекъл - с всички допълнителни услуги. Датата на изтичане е вчерашната, а причината - идентификационният ви номер никога не е актуализиран, твърди текстът, който е еднакъв при всички получатели. После се казва, че състоянието на профила е задържано в изчакване на подновяване. И че имате 48 часа да подновите абонамента или акаунтът ще бъде закрит.

Адресатът за достоверност съвпада с името на трезора, но разширението издава, че изпращачът е друг. Даден е и линк. Той отваря сайт, който е едно към едно с този на банката. С много малки разлики, но забележими за наблюдателните.

Първата е, че връзката е незащитена - такова нещо никоя финансова институция не би си позволила. Адресът и домейнът нямат нищо общо с името на банката. Освен това не работи нито един бутон и нито една опция с изключение на полетата, където се очаква да бъдат въведени желаните данни. Това, разбира се, не бива да правите, а ако вече сте се подвели, незабавно променете паролите или кодовете през истинския сайт и предупредете в банката за кражбата на данни.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Кажете коя е банката за да внимават потребителите! Останалото е пошла статия с гръмко заглавие !

13.06.2017 09:39:12

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.