• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Симеон Сакскобургготски: Решение в Сирия не е възможно без Русия

Симеон Сакскобургготски: Решение в Сирия не е възможно без Русия

/КРОСС/ Без Русия нещата в Сирия трудно биха се разрешили, каза в интервю за БНР бившият български премиер Симеон Сакскобургготски. Според него всички трябва да търсят решение за конфликта в близкоизточната държава.

Русия си е където си е и представлява една много значима и важна страна в политическо и всяко друго отношение. Така че сега изведнъж присъствието не е нито нещо ново, нито неочаквано, каза той.

По отношение дали президентът на Сирия Башар Асад трябва да участва в намирането на преходно решение за страната, Сакскобургготски каза: Ако наистина преди 3-4 години беше зададен този въпрос - с Асад или без Асад, нещо подобно, тогава можеше да се намери някакво решение, но сега след толковастотин хиляди жертви вече е безкрайно сложно и наистина не виждам как ще може да се реши.

Според Сакскобургготски идеята за квотно разпределение на бежанци в държавите членки на Евроепйския съюз е първоначална мярка за справяне с бежанската криза. Сама по себе си не е лоша, смятатой.

Стените и оградите не са решение на проблема. Ако можеше от другата страна, откъдето да се действа, би било далеч по-ефективно, допълни той.

Чух, че в ЕС съотношението бежанци към население е 1 към 1000. В Ливан са около 60 на сто бежанци. Докато стигнем до такива цифри, много трябва да извървим и едва ли това ще се случи, каза още Сакскобургготски.

Трябва да проявяваме съчувствие към всеки човек, заключи той. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Царят винаги е максимално дипломатичен и предпазлив, но ясно посочва ,че Русия трябва да бъде включена при решаеането на войната в Сирия. Добре е другите наши т.нар. политици о особено в МВнР да се поучат как да правят отговорни и ясни коментари дори да са на по дипломатичен език.

01.10.2015 22:48:51

Анонимен

Посредственият РУСКИ ШПИОНИН НЕ ПРОПУСКА ДА СЕ ИЗХОДИ ...! Тая гнъсна твар е време да я прогоним от нашите земи !!!

01.10.2015 21:58:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.