• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Руски медии: Западът престана да слуша думите на Владимир Путин

Руски медии: Западът престана да слуша думите на Владимир Путин

/КРОСС/Новата вълна западни санкции срещу Русия показва границите на пропагандната политика на Кремъл - Западът престана да обръща внимание на думите на руските управляващи и очаква действия, пише в. "Ведомости", цитиран от Би Би Си.

Вестникът отбелязва, че новите санкции изглеждат жестоки на фона на сравнително мирните изявления на руското ръководство в последно време - Москва повтаря, че е заинтересована от мирен процес, че е готова да окаже хуманитарна помощ в югоизточната част на Украйна и да участва в уреждането на ситуацията там. Западът не иска да разбере политиката на руския президент. Русия не предприема достатъчно действия по деескалация на конфликта - това за Запада е достатъчно основание да продължи политиката на санкции, с каквито и изявления Москва да съпровожда своето бездействие, отбеляза "Ведомости".

В сегашните ограничения в. "Независимая газета" вижда лишаване от перспектива за руския бизнес и посочва за доказателство незавършена сделка между един от най-големите германски химически концерни - БАСФ - и "Газпром". Западният бизнес започва да свива дейността си в Русия. Германските фирми, работещи в Русия, са намалели с 3 процента. От 6000 фирми с германски капитал, развиващи дейност в РУсия, почти 60 на сто са се оказали директно засегнати от санкциите. Като най-големи проблеми в. "Независимая газета" отчита ограниченията в проектите за финансиране, девалвацията на рублата и влошаването на икономическата конюнктура.

В резултат на това има забавяне на реализацията на конкретни проекти, отказване от тях, а също така и уволнения. Непреките последици от санкциите е възникването на недоверие между руски и чуждестранни партньори, заради което руските фирми все по-активно работят не с европейски, а с азиатски компании, посочва "Независимая газета".

За момента ЕС не бърза да намалява санкциите. Напротив - санкциите, както показват последните събития, се усилват. И макар че не всички в ЕС поддържат тази позиция, да говорим за смекчаване на санкциите в близките месеци е твърде рано, посочва "Независимая газета".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Окупаторът трябва да изтегли от Украйна войските си, а не да се прави на ИДИОТ, КАКЪВТО ВСЪЩНОСТ СИ Е ?! Русия се взе много на сериозно и си въобрази, че светът се върти около нея и много бързо тръгна по утъпканите пътеки на дедите си - ЗАВОЕВАНИЯ И АНЕКСИИ ! Затова сега ще бъдат върнати на изходно положение, а институцията КОКОМ, трябва отново да заработи за Русия !

22.12.2014 11:36:41

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.