• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Йерон Вайтес e новият Генерален директор на Sanofi България

Йерон Вайтес e новият Генерален директор на Sanofi България

/КРОСС/Йерон Вайтес е новият Генерален директор на Sanofi България.

Той има повече от 20 години опит във фармацевтичния и биотехнологичен сектор, натрупан в различни мултинационални  компании като Bristol-Myers Squibb, Organon, Pfizer, Biogen Idec и Genzyme. Работил е на различни международни позиции в направленията „Кардиология", „Централна нервна система", „Имунология", „Ренални продукти", както и „Разработване на стратегии за нови продукти и бизнес развитие".

Sanofi през 2010 г. като Старши директор, Ръководител на направление Ренал - Европа, ръководещ  стратегическия екип за Европа  и търговските операции в Близкия Изток и Африка (EMEA) с цел подобряване на сътрудничеството между търговските и клиничните екипи, чрез кросфункционални процеси на развитие.

На новата си позиция като Генерален директор на Sanofi България, г-н Вайтес ще отговаря за постигане целите на компанията, разработвайки и въвеждайки дългосрочни стратегически политики за развитие на филиала, в унисон със заложените  цели на групата в структурата на MCO Danube и в близко партньорство с дивизиите.

„Като част от глобалния иновационен лидер Sanofi, ние ще продължим да работим за увеличаване на достъпа на българските пациенти до иновативни лекарства и качествени здравни услуги. Здравният статус на населението влие изключително силно върху продуктивността, иновациите и конкурентноспособността на всяка държава. Затова ние вярваме, че с разработването и предлагането на иновативни продукти и достъпни генерични лекарства, допринасяме за увеличението на БВП и за подобряването на икономическото състояние на България", споделя г-н Йерон Вайтес.

Новият Генерален директор на Sanofi България има магистърска степен по икономика от Амстердамския университет, следдипломна квалификация по оценка на здравни технологии от университета в Маастрихт, специализация в областта на маркетинга от Лионския университет.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.