• 15 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Петя Стратиева поема „Здравна политика и връзки с институциите“ на Sanofi за Централна и Югоизточна Европа

Петя Стратиева поема „Здравна политика и връзки с институциите“ на Sanofi за Централна и Югоизточна Европа

/КРОСС/ Д-р Петя Стратиева е новият мениджър „Здравна политика и връзки с институциите" за Централна и Югоизточна Европа на водещата фармацевтичната компания Sanofi. На стратегическо ниво тя ще задава политиката и ще координира връзките с институциите, като защитава интересите на всички бизнес подразделения на Sanofi в девет държави, в които оперира - България, Сърбия, Словения, Хърватска, Македония, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Косово и Албания.

Д-р Стратиева се присъединява към екипа на Sanofi през 1998 г., като последните 18 години оглавява бизнес направлението за ваксини Pasteur, a по-късно Sanofi Pasteur. През всички тези години тя активно участва в разработването на Националната имунизационна програма, като подпомага въвеждането на нови ваксини в България.

Завършила е медицина в Медицинския университет в София, където впоследствие специализира имунология. Получава степен Доктор на науките по молекулярна биология от Руската академия на науките в Москва. Д-р Стратиева е член на Националния координационен комитет на ваксинопроизводителите към Vaccines Europe.

Николета Григорова е новият мениджър „Връзки с институциите, зaконодателство и ценова политика" на Sanofi за България

Николета Григорова е новият мениджър „Връзки с институциите, законодателство и ценова политика" на Sanofi за България. До сега тя оглавяваше отдел „Пациентски програми и връзки с институциите" в компанията и отговаряше за достъпа на българските пациенти до иновативни терапии и за тяхната реимбурсация.

Николета Григорова има над 10 години опит във фармацевтичната индустрията, който стартира през 2005 г. в американската фармацевтична компания Genzyme, по-късно част от Sanofi. Преди да стане част от екипа на Sanofi Genzyme, е била президент на Асоциацията на българите, боледуващи от астма и член на борда на Европейската асоциация за астма и алергии.

Николета Григорова има магистратура в „Технически университет", София, както и международна магистърска степен по икономика от съвместна програма на „Еразмус университет", Маастрихт, Холандия и СУ „Св. Климент Охридски".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.