• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Бизнесът на Баневи през погледа на бившия главен счетоводител на "Полимери"

Бизнесът на Баневи през погледа на бившия главен счетоводител на "Полимери"

/КРОСС/ За фалита на дружеството и банковите сметки на семейство Баневи пред БТВ говори бившият главен счетоводител на „Полимери" Галин Стоянов. Той е главен счетоводител на фалиралата фирма между 2011 - 2013 година- периодът, в който заводът спира работа и всичко се разпродава.

На въпрос от какво са идвали приходите на предприятието към онзи момент, Галин Стоянов коментира, че те са били изцяло от скрап. Всичко, което се преценеше, не от мен, защото не съм техническо лице, че няма да се използва и че не е изгодно да се използва в новото евентуално производство, което ще се направи, се режеше на скрап, обясни той. Бившият счетоводител на „Полимери" коментира още, че фирмите, които са влизали в предприятието, са били определяни от Николай Банев.

Галин Стоянов твърди също така, че когато през 2012 година дружеството е обявено в несъстоятелност през 2012 година заради дълг към Електроенергийния системен оператор в размер на 36 хиляди лева, парите са били налични и е можело да се платят, но г-жа Банева е казала, че няма да ги платят.

Главният счетоводител е категоричен, че по негово време в завода не са се държали големи наличности - всичко се е превеждало по банков път по указани от Баневи сметки, които не са били сметки на „Полимери". Галин Стоянов допълни, че прокуратурата е запозната с тези факти.

Галин Стоянов коментира също така, че по негово време пари за заплати на работниците не са отивали за лични нужди на семейството. Счетоводителят отбеляза също така, че няма категоричен отговор умишлено ли Николай Банев съсипва завода

От интервюто с бившия главен счетоводител на „Полимери" стана ясно също така, че миналата година семейство Баневи обмисляли да съдят държавата.

Искаше да води дело в Страсбург г-жа Банева за 25 млн. евро миналата година. Имахме такъв разговор и аз казах, че на мен малко в кръга на шегата го казах, че ми се струват малко. И на следващото обаждане тя ме попита 250 млн. добре ли ти се струва, разказва още бившият главен счетоводител.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Това са ни комсомолците .... крадливи , некадърни , прости , нахални , самовлюбени и безотговорни .... досущ като учителите си - комунистите .

16.12.2018 18:04:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.