• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Горанов: България може да плати наведнъж сумата по сделката за изтребителите F-16

Горанов: България може да плати наведнъж сумата по сделката за изтребителите F-16

/КРОСС/ България има готовност да плати наведнъж сумата по сделката за изтребителите F-16, в понеделник предстои извънредно заседание на Министерския съвет за актуализация на бюджета. Това каза пред „Фокус" министърът на финансите Владислав Горанов. Той подчерта, че фискалният резерв е в достатъчно добри равнища и страната ни ще може да си позволи да плати сделката накуп.

„Сумата, която трябва да платим по договора за закупуването на новото въоръжение за българската армия, е значителна. Плащането, което трябва да се осъществи накуп, съгласно разговорите ни с американската страна, е за около 1,2 млрд. долара, които в целия си обем не са разчетени в Закона за държавния бюджет. В този смисъл планираме в понеделник на извънредно заседание да разгледаме вече сключените договори между българската и американската страна, като ги предложим на Народното събрание за ратификация. Успоредно с това планираме да предложим актуализация на Закона за държавния бюджет, за да увеличим разходната част и да осигурим необходимото финансиране за този проект", обясни министърът на финансите.

Владислав Горанов допълни, че физическата доставка на новата техника се очаква да бъде през 2023 година.

Страната ни работи и по още два проекта, свързани с придобиването на нови способности - на сухопътните войски и на флота, каза още той. Финансовият министър увери, че България има пари за сделката с първите осем изтребители и за придобиването им няма да взима заеми.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

падате в канала

С това си отрязахте клона на който седите ! Тази сделка е по-опасна и пагубна отколкото ТЕЦ-овете които едни хора продадоха на американците. Помнете, американците никога не са били полюбвани в нашите земи, и никога няма да бъдат. Това са световните терористи. А вие обслужвате техните интереси в ущърб на България и българския народ.

13.07.2019 06:15:18

нагли, американизирани продажници

Купувайте ОРЪЖИЕ герберски изчадия ! На гърба на народа, на непосилните всеобхватни данъци, да гниете млади и зелени , така както зелени управлявате НАШАТА държава.

13.07.2019 06:10:33

Престъпниците от ГЕРБ

Горанов, значи за здравеопазване, образование, пенсии и други жизнено важни за българите сфери пари няма, но за американските играчки на Боко - бол. Вие просто сте убийци на българския народ и милост за вас не трябва да има.

12.07.2019 16:15:48

Анонимен

Я, джудето Злобливко все пак е бръкнал в специалния си джоб - този, който директно се отваря в нашите! - и е извадил нужните пари, а както Първият е коментирал - пари за лечение на деца, възрастни, пенсии - няма, та няма!

12.07.2019 14:02:46

Анонимен

А може ли ългария да плати лечението на децата си , да подобри битието на своите пенсионери....мама Ви мръсна дупедавска бездомна с фобий от земетръси.

12.07.2019 13:18:18

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.