• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/"24 часа", "Преса" и "Стандарт" поместват в челните си заглавия призива на министър-председателя към българите да почиват в родните курорти. „Премиерът призова населението за Великден: Забравете Гърция, почивайте у нас", пише "24 часа". „Бойко Борисов нареди: цялата власт на море у нас", гласи заглавието в "Преса". „По-ниски цени и по-добро обслужване в курортите у нас поиска премиерът", допълва "Стандарт".

Водещата новина на "Капитал дейли" е, че „Проектът за седми блок на АЕЦ „Козлодуй" пропада". „Американската компания Westinghouse няма да участва като стратегически инвеститор в проекта, съобщиха няколко правителствени източника. От Министерството на енергетиката не обявиха официално новината. Крайният срок за подписването на споразумението беше 31-и март, а размерът на инвестицията - 7,7 милиарда долара, припомня изданието. След отказа на Westinghouse, изграждането на новата ядрена мощност изглежда непостижимо, заключава изданието.

„Депутатите забързаха промените в наказателно-процесуалния и Гражданския процесуален кодекс. Спешните законови поправки ще дадат права на прокуратурата да се меси в частни сделки", съобщава "Капитал дейли" в репортаж за вчерашното заседание на правната комисия на Народното събрание.

„При съмнения за умишлено престъпление обвинител №1 ще спира сделки за 48 часа", информира "Монитор" над снимка на главния прокурор Сотир Цацаров.

„Прокуратурата ще спира частни сделки без съдебен контрол", акцентира вестник "Сега". „Въпреки че депутатите признаха, че текстовете, писани специално за скандала около КТБ, са спорни и дори опасни, никой от правната комисия не гласува „против", отбелязва изданието.

Националната агенция по приходите запорира „дела на Цветан Василев в „Бромак", съобщава "Стандарт".

"Новинар" и "Труд" поместват на първите си страници отговора на Делян Пеевски на твърденията на банкера, че КТБ е била срината, след отказ на Василев да му предостави безвъзмездно активи. „Василев вади претоплени манджи", пише "Новинар", цитирайки депутата от ДПС. „Василев да отваря сейфовете и да идва да отговаря", цитира "Труд".

"Труд" атакува от първата си страница министъра на правосъдието. „Министър Иванов опитва измама. Вчера Иванов звъня в редакцията на вестника да каже, че не е имал никакви намерения да закрива Агенцията по вписванията. Подписът на правосъдния шеф обаче стои под документ, с който се закрива агенцията", отбелязва вестникът.

МОН предприема пакет от мерки срещу насилието в училищата. Целта на екипа на просветния министър проф. Тодор Танев е да „затвори" вратите на училищата за насилието. Търси се подкрепата на много институции. Промени ще има и в нормативната уредба, пише „Аз Буки".

Най-добрите университети в света са в САЩ, сочи класация на Томпсън Ройтерс. С най- висок резултат в Times Higher Education World University Rankings е Калифорнийският технологичен институт. След него се подреждат университетите в Харвард (САЩ) и Оксфорд (Великобритания). 74 от първите 200 висши училища в класацията се намират в САЩ, а 29 са на територията на Великобритания. Класацията се съставя всяка година от 2010 г. насам от компанията „Томпсън Ройтерс" и включва най-добрите 400 висши училища в света. Резултатът на всеки университет се сформира на базата на представянето му в няколко области - обучение, научни изследвания и иновации, обмен на знания и международно представяне, пише още „Аз Буки".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.