• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

НСБП: „Автомобилна администрация” опитва да ни запуши устата

НСБП: „Автомобилна администрация” опитва да ни запуши устата

/КРОСС/ Националното сдружение на българските превозвачи изпрати писмо до премиера, министъра на вътрешните работи и министъра на транспорта, в което се твърди, че техни членове са подложени на натиск.

За пореден път, ние, от Националното сдружение на българските превозвачи сме свидетели, а нашите членове са потърпевши, от целенасочени действия срещу светлата страна на сухопътния транспортен сектор. Отново изпълнителната власт се ползва от неопределени, но определяеми лица, за репресия, всяване на страх и натиск. Не става ясно за нас, обаче каква е целта на поредната акция срещу фирми членове и близки на нашето сдружение организации, със седалище във и около София, пише в писмото.

Красимир Лалов от Националното сдружение на българските превозвачи каза в предаването „12+3", че срещу определени фирми има голям брой доноси в Криминална полиция, заради които те са подложени на неколкократни проверки: „Ние бяхме в Националната полиция, по тяхна покана, на разговор. Позаинтересувахме се за какво. Естествено всичко това е следствена тайна. Но по закон хората си вършат работата. Въпросът опира до това, че явно продължава това „отдаване на лизинг", както каза преди една година шефът на великотърновския ДАИ. Ние помолихме да се спре това нещо и да се разследват хората, които наистина извършват престъпления в транспорта. Не знам господата, които сътворяват тези доноси и които са може би от кръга в ИА „Автомобилна администрация", се мъчат да запушат нашите усти, защото ние започнахме много да питаме и да искаме повече професионализъм там.

Според Красимир Лалов някой иска да махне ръководителя на софийския офис на ДАИ. Той твърди още, че доклад на Инспектората показва множество нередности в Агенцията: „В този доклад всичко е написано с имена от Изпълнителната агенция. Как на главния секретар трябва да му се търсят дисциплинарни отговорности за един куп работи, как главни директори са назначавани в противовес със закона. Докладът може да се извади и хората да си го прочетат. Въпросът е защо тези работи не се гледат, а някой пише доноси".

Лалов коментира и ситуацията с бежанците и как кризата в Европа се отразява на превозвачите. По думите му на ден тежкотоварният бранш губи между 30 и 40 хиляди евро.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

palavrov

Lalov napravo si nazovi imena Vladimir kolev ivailo manolov vasil palavrov

25.09.2015 13:37:04

do koga

Kolev kradeca Ot magistralna li e direktor?

25.09.2015 13:09:34

do koga

Vladimir kolev nazachen Ot peevski Iasno Koi e chovekat Koito Ne Moje da si napishe imeto.

24.09.2015 22:52:21

dai

Tozi kolev beshe v magistralna policia.mekere na kamen penkov

24.09.2015 22:50:34

gotin

Gospodin lalov Ako Ne znaete kraga koito pishe donosi sabira $ e sledniat Vladimir kolev direktor glavna direkcia dai - kumec na bivshia glaven sekretar na mvr ivailo manolov i vasil palavrov.tova sa reketiorite v sofia

24.09.2015 22:47:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.