• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Поставят нови 160 камери на възлови кръстовища в София

Поставят нови 160 камери на възлови кръстовища в София

/КРОСС/Тази година започваме изграждането на система за видеонаблюдение в 47 училища и детски градини, детски площадки и в различни райони на града. Охранителни камери ще бъдат поставени на ключови места във Владая, Горна баня, Драгалевци, Симеоново. Възложих от вчера да се поставят видеокамери и в кв. „Димитър Миленков" в район „Искър" и в „Орландовци". Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, която участва в заседанието на Столичния общински съвет.

В заседанието участие взеха и директорът на СДВР комисар Младен Маринов, директорът на столичната пожарна и председателят на Държавната агенция по бежанците Петя Първанова.

Кметът Фандъкова информира, че ще бъдат поставени и 160 видеокамери по възлови кръстовища в центъра на София. Като част от проекта се предвижда изграждането на интегрирана система за управление на трафика. Проектът предвижда да бъде обособено работно място за представител на полицията.

„Това помага наистина да се реагира много бързо и координирано. Колегите от МВР имат собствена възможност да наблюдават цялата тази система от видеонаблюдение", коментира столичният кмет.

„Това, което е важно за мен, е координираната работа и по-сериозното полицейско присъствие. Общинска полиция разполага със свободни места. Знаете, че увеличихме бройката, очакваме нови полицаи и служители. Полицаите патрулират на ключови места в София. Разчитаме на колегите от СДВР да увеличат присъствието особено в някои рискови зони на София", заяви столичният кмет.

Фандъкова постави като задача пред КАТ и СДВР увеличаването на вниманието към нарушенията на забраната автомобили да карат в бус лентите.

„Това е важна тема, тъй като в последно време се забелязва, че все повече автомобили нарушават забраната и пречат на градския транспорт. Това е една задача, с която СДВР и Пътна полиция се надявам да се справят", заяви кметицата.

Фандъкова отбеляза, че основните инвестиции на Столична община по темата сигурност са свързани с изграждането на система за видеонаблюдение, надстрояване на тази система и свързването й със системата на полицията, нещо, което е направено миналата година. В момента Столична община разполагала с много сериозен ресурс.

„До момента в Столична община имаме 200 обекта, които са покрити с видеонаблюдение. Това са училища, детски градини, социални центрове, публични пространства", посочи Йорданка Фандъкова.

Относно ремонтите в столицата, тя коментира, че след първите дни, когато трафикът е бил доста натоварен, хората вече са избрали своите маршрути.

„Разбира се в часовете на натоварения трафик сутрин и вечер е доста натоварено. Ние си взаимодействаме с Пътна полиция и с колегите от СДВР, а в останалата част на деня, мисля че всички виждате, че няма апокалиптични картини. Нещо повече, в тунела на НДК поех ангажимента и възложих задача на „Метрополитен" да възстанови или да изгради климатична инсталация, за да подобрим качеството на въздуха", посочи столичният кмет и уточни, че това вече е направено.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.