• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Постоянно полицейско присъствие и Жандармерия в "Овча купел"

Постоянно полицейско присъствие и Жандармерия в "Овча купел"

/КРОСС/Постоянно полицейско присъствие и Жандармерия - така СДВР реагира на страховете на живеещите в столичния квартал "Овча купел", където се намира един от бежанските центрове в страната. 

„Голяма част от сигналите, които получаваме за района на бежанския център в „Овча купел", не се потвърждават. Най-вероятно живеещите там изпитват страшни неудобства, но те са свързани с поведенческите особености на настанените в центъра", коментира пред Нова телевизия директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов.

Целта на повишените екипи на СДВР и на присъствието на Жандармерия е да наблюдаваме настанените в центъра да не нарушават обществения ред и от друга страна - към тях да не се оказва насилие", допълни той.

СДВР редовно провежда срещи и със Столична община в опит да бъде решен проблемът в този район.

Протестите там често прерастват в саморазправа и груби нарушения на обществения ред. СДВР са установил и извадили от анонимност лица, които са подготвяли подобни демонстрации.

Цялата тази работа се извърши зад завесите и протестът вчера премина, както трябва да премине по закон, каза старши комисар Младен Маринов. По думите му, тези лица по принцип са склонни да извършват насилствени действия и не само по отношение на чужденци.

„По-голямата част от чужденците, които стоят в центъра на столицата, в района на джамията, са законно пребиваващи и имат съответните документи. Статистиката показва, че през последния месец средно на ден от този район при провеждане на операции хващаме между 20 и 30 нелегално пребиваващи", съобщи старши комисар Маринов.

„В началото имаше хостели, които се занимаваха с незаконно настаняване на лица, имаме изключително голям брой съставени актове за тази дейности. Тактиката се промени и нелегалните вече се настаняват в частни домове, особено в „Модерно предградие" и „Факултета", коментира той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.