• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Пресата днес

Пресата днес

/КРОСС/ Алтернативните сделки с газ от Гърция вече са 100

В. Капитал Daily

За по-малко от три месеца интересът към виртуалните сделки с газ значително нарасна, но търгуваните количества все още са твърде пренебрежими и са по-скоро опит на търговците и потребителите да тестват новата възможност за алтернативни доставки. По данни на "Булгартрансгаз" става въпрос за около 100 хил. куб. метра. За сравнение, общото потребление в страната е около 150-160 млн. куб метра месечно през летния период. Самите сделки обаче значително са нараснали, като от една в началото на юли техният брой вече достига 100.

Появиха се договорки за осигуровките в 5 сектора
В. Сега

Въпреки обявения бойкот на преговорите за минималните осигурителни прагове за 2017 г. от 4-те големи работодателски организации, синдикатите и браншовите организации са подписали споразумения в пет сектора. Сред тях са големи икономически дейности с много заети като туризма и търговията, както и по-малки - като производството на фуражи, производството на хартия и в Централния кооперативен съюз, съобщиха от КНСБ пред "Сега". Синдикатът не уточни за какъв ръст са договорките.

Договорите за реклама на еврофондовете надхвърлиха 5 млн. лв.
В. Сега

Договорите за популяризиране на еврофондовете са надхвърлили 5 млн. лв., показват последните данни за изпълнение на комуникационните планове на програмите към края на август. Към момента по различните оперативни програми се изпълняват 30 контракта на обща стойност 5 276 937, като през август са сключени 4 нови договора за 119 540 лв.

Образованието приоритет №1 в следващите бюджети
В. Стандарт

Образованието ще бъде приоритет в следващите бюджети, казва председателят на парламентарната комисия по бюджет Менда Стоянова в интервю за в. "Стандарт". Тя смята, че до края на годината няма да има излишък в хазната на държавата. "Наистина приходите са повече, отколкото бяха събрани през миналата година. Към този момент са повече и от планираните в Бюджет 2016", казва още тя.

Криза в София за жилища под наем
В. Труд

Търсенето на квартири в София в средата на септември надхвърля в пъти предлагането. Поддържаните апартаменти се отдават за часове след като обявата се качи в интернет, обявиха пред „Труд“ водещи брокери на недвижими имоти. Пикът ще продължи до средата на октомври.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.