• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Румен Петков: Причината да няма главен секретар на МВР са скандалите в управляващия формат

Румен Петков: Причината да няма главен секретар на МВР са скандалите в управляващия формат
Назначението се политизира ненужно


/КРОСС/ В държавата цари някакъв хаос. Имаме една серия от безскрупулни деяния, които, като че ли за властта остават в страни. Това заяви в ефира на БТВ председателят на АБВ Румен Петков. Той даде пример с поведението на вицепремиера Валери Симеонов, което определи като изключително цинично. „Ние от АБВ го казахме още във мига, в който се конструираше този управленски формат, че е цинизъм да влачиш възрастни хора по границата, че е цинизъм да демонстрираш омраза към цели съсловия, към етнически групи и въпреки това да те легитимират във властта. С това какво казваме на младите хора например? Казваме им да бъдат цинични и, че омразата може да е елемент от тяхното възпитание и от публичното им присъствие, за да може един ден да станат вицепремиери например", заяви той.
Според Петков друг основен проблем е абсолютното отсъствие на действителна опозиция в Народното събрание „В парламента безспорно няма опозиция. Спомням си ви всички проблеми, които бяха или загърбвани или некоментирани в Народното събрание. Скандалите с военнопромишления ни комплекс, скандалите свързани с доходите на възрастните хора у нас и скандалите свързани с безсмисленото избиване на повече от 4500 животни", посочи лидерът на АБВ. Той даде пример за това, как определени сили от опозицията използват човешката мъка за евтин ПР, какъвто по думите му е и примера с акциите на БСП по време на избиването на животните в Странджа. „Какво е един ден да отидеш и да спекулираш с трагедията на хората и на другия ден да ги забравиш? Това е грозната спекулация. Защото за никого не е тайна, че в части на Странджа поголовието бе ликвидирано, съсипания бяха хора, цели селища и БСП това сякаш го подмина", заяви Петков.
В страни от темата председателя на АБВ бе призован за коментар и по отношение на скандалите между кабинета и президентската институция. По думите му те са вредни за България. Той обаче подчерта, че всичко е започнало след първоначалните усилия на Цветан Цветанов да уязви президента Радев, може би повлиян от емоцията си след загубата на изборите. „Аз лично съм убеден, че от този конфликт страда България. От него страдат гражданите и институционализма в страната. Когато ти извеждаш като самоцел сблъсъка на едната с другата институция и занимаваш с това всеки ден хората мисля , че това е най-малкото проява на недобър тон".

В заключение Румен Петков взе отношение и по заформилата се криза, около назначаването на главен секретар на МВР. „Причината да няма главен секретар са скандалите в управляващия формат. Назначението на главен секретар на МВР е натоварено с политика, а това е обидно за системата. Това е част от демотивацията на служителите. Министерския съвет не разглежда този въпрос, а това според мен означава, че на поста главен секретар се гледа като на политическо назначение".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.