• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Служебният кабинет уволнява главния секретар на МВР Георги Костов

Служебният кабинет уволнява главния секретар на МВР Георги Костов

/КРОСС/Главният секретар на МВР Георги Костов ще бъде отстранен от длъжност, съобщи министърът на вътрешните работи Пламен Узунов. Служебният кабинет днес реши да поиска от президента Румен Радев да издаде указ за отстраняването на Костов.

В периода 2015-та-2016-та година са събрани достатъчно данни, че е упражнил натиск върху бивши и настоящи служители на МВР, с което те са били отстранявани от работа, не по установения ред. Той е станал причина да бъде нарушен политическият неутралитет, като с това е накърнил интересите на Министерството на вътрешните работи и на обществото, с което е уронил престижа на Министерството на вътрешните работи, заяви Узунов

Твърдял е, че единствената причина, заради която ги отстранява, е политически натиск спрямо него. Натискът е бил политически, без да се цитира определена политическа сила. Няколко са случаите, в които сме събрали такива данни, конкретно за 5 служители. Сигурно има и такива, за които все още не сме събрали, обясни Узунов.

До назначаването на нов главен секретар длъжността ще изпълнява заместник-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев. Служебният министър няма да прави номинация и предпочита това да направи редовно избрано правителство. Узунов не отговори защо преди седмица е твърдял, че Костов няма да бъде сменян.

На въпрос дали ще подменя директори на областни управления министърът обясни, че ще оценява дейността на всеки началник по три критерия: Постигнатите резултати, лоялност към системата на МВР и третият е професионален опит.

Главният секретар на МВР обясни пред "Хоризонт", че е разбрал от новините за предложението на Министерски съвет той да бъде отстранен. Костов заяви че ще търси правата си по съдебен ред. Той допълни, че до момента „не е професионално сезиран" от никой в МВР за това, че има предложение да бъде сменен от поста.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Пак скроиха номер на Бай Х... Тоя главсек май трябваше да го махнат по-рано. За да го изтапосат от ГЕРБ в листите за изборите. Сега какво ще го правят?

22.02.2017 20:32:37

Анонимен

...А ето го и пияндето. Денонощен сюнгер и попивателна. На алкохол и алкохолни изпарения.

22.02.2017 20:27:26

Анонимен

...а сега идва ред и на началника на разузнаването герберастчето Димитров

22.02.2017 15:18:43

Анонимен

Разгеле и тоя го махнаха!

22.02.2017 15:18:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.