• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Берлин не ни дава да открием изборни секции извън дипломатическите мисии

Берлин не ни дава да открием изборни секции извън дипломатическите мисии

/КРОСС/ Германия не позволи разкриването на избирателни секции извън дипломатическите и консулските представителства. Това става ясно от съобщение на интернет страницата на посолството ни.

От дипломатическата мисия уточняват, че за предстоящите на 26 март избори не се допуска изключение от общия ред. Според него избирателните секции трябва да се ограничават само до дипломатическите и консулските представителства на страните. Германската страна не е дала съгласието си секции да бъдат разкрити и на други места.

От посолството уточняват, че българската страна и в частност дипломатическата мисия своевременно са предприели действия за получаване на необходимото разрешение. Отчетен е заявеният интерес на представители на българската общност избирателните секции да бъдат разкрити и извън дипломатическите и консулските представителства. Спазени са сроковете във връзка с организирането и гласуването на българите зад граница. Посолството се е съобразило и с разпоредбите и установената германска протоколна практика за получаване на разрешение за разкриването на избирателни секции на територията на страната.

Германската държава е дала съгласието си изборни секции да се организират в Посолството в Берлин, Генералното консулство в Мюнхен и Консулството във Франкфурт на Майн, както и в канцелариите на почетните консули в Хамбург, Магдебург, Мюнстер, Дармщадт и Щутгарт.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Българина

А защо в турция са извън?

05.03.2017 06:49:41

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.