• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Реформаторите мобилизират избирателите в чужбина

Реформаторите мобилизират избирателите в чужбина

София /КРОСС/ Реформаторският блок (РБ) лансира инициативата "Излез и гласувай" с цел да мобилизира избирателната активност на българите в чужбина.
От блока приканват живеещите зад граница да се включат в предсрочните парламентарни избори на 5 октомври. Мотото на кампанията е "Българите в чужбина могат да променят резултата". РБ си поставя за цел да съдейства за откриването на допълнителни избирателни секции, които да са удобни за гласоподавателите в чужбина.
По закон, когато повече от 40 български граждани изявят желание да гласуват, имат право да разкрият избирателна секция на посоченото място. На сайта izleziglasuvai.com желаещите могат да попълнят регистрационна форма и да поканят свои познати да сторят същото. Крайният срок за регистрация е 9 септември.
По информация на сайта, в чужбина живеят над два милиона българи. Около 950 000 от тях имат право да гласуват на 5 октомври. В момента зад граница има едва 198 избирателни секции, далеч под препоръчителния минимум. За да могат българите извън територията на България да гласуват спокойно, трябва да бъдат разкрити поне 1000 секции, тоест не достигат 802, се посочва на сайта.
Най-много секции и най-сериозна избирателна активност е отчитана в Европа и по-специално в Германия, Великобритания и Турция. Извън Стария континент, българите могат да гласуват най-спокойно в САЩ и Сингапур, пише "Дневник".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Дааа, тези едва ли ще вземат и 5%!

29.08.2014 18:27:59

Анонимен

ТОва е реалната ситуация, колкото и да не им харесва

29.08.2014 18:27:43

Анонимен

Какви избиратели, с Пръмова в редиците просто нямат шансове...

29.08.2014 18:27:28

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.