• 11 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8184
  •  GBP / BGN 2.3128
  •  CHF / BGN 2.0295
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Мтел и НАПГ организираха годишна среща на приемните семейства в България

Мтел и НАПГ организираха годишна среща на приемните семейства в България

/КРОСС/ Близо 100 родители и младежи от приемни семейства, както и специалисти по приемна грижа се събраха днес в София за Национална годишна среща по приемна грижа „Загрижени за грижата". Форумът се организира от Националната асоциация за приемна грижа (НАПГ) с финансовата подкрепа на Мтел и се провежда в хотел Ибис София.

Програмата на тридневната среща е разделена на две части - за приемни родители и специалисти, и за младежи от приемни семейства. В срещата ще се включат 20 момчета и момичета, които живеят в приемна грижа. Те ще учат как да се справят с конфликтите, как да общуват по-пълноценно с приемните си родители и ще се запознаят с основните си права.

За приемните родители и специалистите е предвидено да се срещнат с професионалисти, с които да дискутират стратегиите за справяне след тежки събития, поведението при раздяла с приемното дете, съвети как да се грижат за деца с увреждания, както и как да работят с деца, жертви на насилие.

Приветствия към участниците в срещата отправиха Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации" в Мтел, председателят на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева, както и националният омбудсман Мая Манолова.

„Подкрепата за приемните семейства е един от приоритетите на Мтел като социално отговорна компания", коментира Илияна Захариева. Тя припомни, че в рамките на 2014 г. телекомът е дарил над 90 хил.  лв. за подобни инициативи като част от социалната си програма „Приеми бъдещето". От началото на сътрудничеството си с Националната асоциация за приемна грижа Мтел е подпомогнал децата от приемни семейства с над 240 хил. лева. Компанията спонсорира и провеждането на ежегоден национален лагер за деца от приемна грижа, осигурява кариерно консултиране за по-възрастните младежи, както и предоставя необходимите пособия за всички ученици в приемни семейства.

Във всеки от магазините на Мтел в страната има разположени каси, в които клиентите на телекома могат да даряват по 1 лв. в помощ на приемните деца и семейства.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.