• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Президентът Радев поздрави БСП за 9 септември

Президентът Радев поздрави БСП за 9 септември

/КРОСС/ Президентът Румен Радев изпрати поздравителен адрес до пловдивските социалисти, които по традиция отбелязват 9 септември със събор в местността Ковривките, наричан Малката Бузлуджа, съобщава „24 часа".

Знаковите лица на социалистите са се пръснали в цялата страна на мероприятията организирани в чест на 73-годишнината от промените на 9 септември 1944 г., който червените отбелязват като начало на социалистическа революция.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е в Ямбол.

Нинова е решена да стисне десетки ръце на 9 септември. Тя ще обиколи цялата Ямболска област, ще бъде в Стралджа, после в Елхово, Болярово, с. Веселиново, а в късния следобед ще се срещне с актива на БСП в областния център. Заедно с нея ще бъде международният секретар на партията Кристиан Вигенин, избран за депутат от Ямбол, народните представители от областта и ръководството на БСП в Ямбол.

Столичните социалисти, начело с председателя си Калоян Паргов, ще положат цветя първо пред Паметника на Незнайния войн, а след това и традиционно - на Братската могила в Борисовата градина. Ще има и знакова прожекция на филм на мястото на разрушения мавзолей на Георги Димитров. Филмът "И дойде денят" на режисьора Георги Дюлгеров, създаден през 1973 г., разказва за равносметката след победата, за живота на партизаните от един отряд в дните преди и след 9.IХ.1944г.

Зам.- председателят на Народното събрание Валери Жаблянов е най-високопоставеният социалист, който дойде на тържеството на пловдивските червени на „Копривките". „В Изпълнителното бюро сме 15 души, разпределили сме се за днес", коментирал пред „24 часа" Жаблянов отсъствието на Нинова на „Копривките". Той обяснил, че въпреки желанието на соцръководството ще има големи организации, в които няма да има негови представители на празника. На трибуната в "Копривките" освен пловдивските соцдепутати, е и Георги Божинов, знаково лице за левицата.

„БСП и Победа! Да ги е страх от нас и да знаят, че от народния гняв по силно няма", заявил в словото си пред хилядите симпатизанти на лявата идея областният лидер на БСП - Пловдив Георги Гергов, цитиран от сайта „Марица". Повече от 5000 души празнуват на поляната 9 септември. Областният червен шеф изтъкнал в речта си, че трябва да се работи с младите.

"Последните избори БСП ги загуби, въпреки че имаше вот срещу ГЕРБ", напомнил Гергов. И призовал социалистите да работят здраво от сега за победа на следващите избори. Той постави като цел две червени карти - в Пловдив и в областта.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

BG

Комунистическият режим в България от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г. е обявен за престъпен. Има закон за това. Настояването на БСП да празнува тази дата е престъпление. БСП съвсем целенасочено нарушават закона. Целта е да се поддържа грохналия електорат. Някой друг политически дивидент. БСП няма какво друго да предложи, освен овехтяла соц носталгия ! Ние пък им го връщаме а избори !

09.09.2017 14:46:39

Анонимен

И защо тях? А не ГЕРБ, те са се възползвали от 9-и септеври не по-малко от БСП.

09.09.2017 13:58:07

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.