• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Спецоперация в Община Септември, обискират се кабинети и частни домове

Спецоперация в Община Септември, обискират се кабинети и частни домове

/КРОСС/ Специализирана акция се провежда в момента в Община Септември. Над 50 полицаи извършват претърсвания в кабинетите на сградата на общината и частни домове, съобщава БНР.

Операцията е на Специализираната прокуратура, заради което от полицията отказаха коментар. В нея участва и Бюрото за защита на свидетили към главния прокурор Сотир Цацаров.

От месец август кметът на община Септември Марин Рачев е с повдигнато обвинение за данъчно престъпление и за нарушения на закона за обществени поръчки. С тях са нанесени щети на община Септември за 13 милиона лева.

След сигнал на гражданското сдружение "Да спасим община Септември" и по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров в общината имаше редица проверки. Те са от Агенцията за финансов контрол и СГП. По неофициална информация и при тях са открити множество нарушения. Документите от проверките бяха предадени на специализираната прокуратура по компетентност за повдигане на обвинения срещу кмета Рачев.

"В момента на територията на Община Септември Специализираната прокуратура провежда интензивни процесуално-следствени действия по досъдебно производство за корупционно престъпление. С предварително разрешение от Специализирания наказателен съд се извършват претърсвания в служебни помещения в сградата на Община Септември и в лични домове и офиси на търговски дружества", обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред "Фокус".

След като бяха иззети множество документи, накрая кметът Марин Рачев бе изведен от маскирани полицаи.

"Не съм задържан. Не са ми повдигали никакво обвинение. Оказвам пълно съдействие на прокуратурата, не съм нарушил закона и вярвам в справедливия български съд", заяви самият той, като уточни, че го водят за разпит.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Кметът от ДС-МВРо на ДС-Иван караДомуз ли беше?!

01.02.2018 10:11:14

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.