• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Проф. Асен Балтов: Действията на медицинските сестри са били изключително прибързани

Проф. Асен Балтов: Действията на медицинските сестри са били изключително прибързани

/КРОСС/  „Аз мисля, че малко прибързано беше това излизане на тези сестри на площада, защото те не изчакаха, реално да видят какво ще се случи в края на годината с подписването на новия рамков договор, който, разбира се, дава едни малко по-добри условия за медицинските специалисти по здравни грижи в следващата година”. Това мнение изрази в интервю за предаването „Денят започва с Георги Любенов” по БНТ директорът на болница „Пирогов” проф. Асен Балтов.

Думите му са по повод протеста на медицинските сестри от преди седмица. По думите му, действията на медицинските сестри са били изключително прибързани, непремерени.

„Може би зад тях стои нещо, което ние не знаем и ще стане ясно след време. Но, наистина новият рамков договор ще направи едни съвсем различни и вече задължителни разпределения на фонд работна заплата.

Повечето от големите болници ще достигнат КТД, заложен в сектор „Здравеопазване” и малко ще бъдат болниците, които няма да успеят да направят това, което е заложено”, подчерта професорът.

„За съжаление, това което ние искаме много добре да стане ясно на всички е, че КТД е препоръчителен, но той е трудно изпълним при малки болници, които нямат работа. Защото всеки получава своите възнаграждения, в зависимост от оборота, който прави неговата болница и ако те нямат пациенти, няма как да получават едни големи заплати. Да, те не са големи, на фона на някои други възнаграждения, но спрямо нашата болница, която има огромен поток от пациенти, една малка общинска болница, която има една стотна от нашия поток от пациенти, не може да става сравнение изобщо и да искаме едните сестри и другите сестри да имат еднаква основна работна заплата”, каза още проф. Асен Балтов и допълни, че възможно решение на проблема може да бъде сливането на няколко болници, които да се обединят и да лекуват заедно.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.