• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Хората в Брюксел отново се разбунтуваха срещу СЕТА

Хората в Брюксел отново се разбунтуваха срещу СЕТА

/КРОСС/ Протести срещу Всеобхватното икономическо и търговско споразумение (СЕТА) между Европейския съюз и Канада започнаха в Брюксел, след като Валония се съгласи да подкрепи споразумението, съобщават местни медии, уточнявайки, че първият кръг протести е бил до към 15 часа българско време, а около 18 часа българско време се очаква протестиращите да се съберат отново пред сградата на Европейската комисия.

Алиансът d19-20, който обединява различни земеделски движения и синдикати, призова "всички организации и всички граждани да се съберат пред сградата на комисията, за да окажат натиск върху преговорите за СЕТА", отбелязва белгийската телевизия RTBF.

По-рано днес белгийският премиер Шарл Мишел обяви, че Европейският съюз и Белгия са достигнали до обща позиция за подписването на СЕТА. Брюксел и Отава се очакваше да подпишат споразумението за свободна търговия по време на съвместна среща на високо равнище днес, но Валония отказа да даде на Белгия подкрепата си за подписването на сделката. Съгласно белгийското законодателство всеки регион има право да отхвърли споразумението.

СЕТА, ако бъде одобрено, ще елиминира огромната част от съществуващите митнически тарифи между ЕС и Канада, но противниците на споразумението се опасяват, че то ще се отрази негативно на стандартите и регулациите на ЕС за опазване на околната среда, здравето на хората и правата на работниците, докато печеливши ще бъдат най-вече мултинационалните корпорации.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Примерът за софийската община, която щяла с държавни??? средства да възстановява ОБЩИНСКА собственост е подвеждащ. Софийска община може да да възстанови общинската инфраструктура и собственост с ОБЩИНСКИ средства, а ако съответния кмет е имал визия как се управлява собственост - от застрахователя на общината. Ако държавата е решила да подпомага пострадалите райони, то това става за всички, а не избирателно. СЕТА прави това , което 25 години не бе направено, а трябваше да бъде - ликвидацията на всички монополи / монополни права и създаване на конкурентна и справедлива пазарна среда, в резултат на което цените падат, а качеството расте. Пример: забраната на Юбер в България; монополите в енергетиката, псевдоконкуренцията при търговията с горива - все области, където червените другари смучат .

28.10.2016 10:50:55

СЕТА - РОБСТВО ЗАВИНАГИ

Прочетете всички RESERVATIONS - уговорки и възражения на Канада относно Конституцията и законите на Р. България! От стр. 1228 до стр.1238. Ами Канада и световните корпорации не ни признават Конституцията и цялото ни законодателство! Според СЕТА падат всички ограничения за придобиване на земеделска земя и недвижима собственост ЗА ЧУЖДЕНЦИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ. Защото корпорациите нямат националност! Ще ни купят на едро тези, които са най-заинтересовани - турци, евреи и араби от Близкия изток, чрез фирми от Канада. Българите губим всички законни права, които днешното национално законодателство ни дава! СТАВАМЕ ДОБРОВОЛНО РОБИ ЗА 1000 Г. НАПРЕД - ДО ВТОРОТО ПРИШЕСТВИЕ, - ТОЧНО ТАКА КАКТО Е ЗАПИСАНО В АПОКАЛИПСИС ОТ СВ. ЙОАН. КЪДЕ, ЗАЩО И ДОКОГА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕПУТАТИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ЩЕ СПИТЕ??? АКО ПРАВИТЕЛСТВОТО Е СЪСТАВЕНО ОТ ГЛУПАВИ И ПРОДАЖНИ ХОРА, ВИЕ ЧИЙ ГО КРЕПИТЕ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ??! ИЗБОРИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ СА НИЩО В СРАВНЕНИЕ СЪС СЪДБОНОСНАТА ВАЖНОСТ НА ПОРОБВАНЕТО НИ ЗА ВЕЧНИ ВРЕМЕНА ЧРЕЗ ПОДПИСВАНЕТО НА СЕТА! ВРЕМЕ Е ЗА РЕВОЛЮЦИЯ, АКО ЩЕ И НАЧЕЛО С ПЕТНОТО ОТ РУСЕ!!!

27.10.2016 21:16:12

СЕТА - РОБСТВО ЗАВИНАГИ

Българските идиотчета в Европейския парламент как ли са гласували за унищожението на България и поробването на народа от СЕТА? - Има ли един който да е бил против, че да му вдигнем паметник приживе??! От стр. 1228 до 1238 са изложени клаузите в CETA Agreement, с които се поробва българският народ навеки, чрез RESERVATIONS - възражения, уговорки за ликвидиране на българското законодателство и подмяната му с корпоративно законодателство по вкуса на интернационалната мафия. Веднаж подписали и ратифицирали - роби навеки! Народ без собствена конституция, а с натрапена от СЕТА, без собствени закони, а с натрапени от СЕТА, без изключителни права върху земите на дедите си, а с равни права с милиардерите от САЩ, Израел, Турция,Саудитска Арабия, ОАЕ, Китай, Русия - робите в България, напазарувани за жалки долари (печатани без покритие) от мултимилионерите, от транснационалните корпорации, пълно падение и отчаяние... ЗАЩОТО СЕТА Е ПОРТАЛ НА СВЕТОВНАТА КОРПОРАТИВНА ОБЩНОСТ, НА МУЛТИМИЛИАРДЕРИТЕ, НА АНОНИМНИЯ НТЕРНАЦИОНАЛЕН/ГЛОБАЛЕН КАПИТАЛ ЗА ПОРОБВАНЕ НА НАРОДИТЕ, НА СВЕТОВНОТО ЗАДКУЛИСИЕ, НА СВЕТОВНАТА МАФИЯ. БОЖЕ, ПРОСТИ НА ПРОСТИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД, КОЙТО СИ ТРАЕ И НИЩО НЕ ЗНАЕ!

27.10.2016 21:11:46

Неволя

Валонците се борят за техните изключителни условия при подписване на СЕТА. Не за нас. Не за нас. За изключителни условия за България трябваше да се бори българското правителство, българският парламент, българският президент, българските евродепутати, а всички те ни предадоха. Най-правилното решение в защита на българския народ и българската държава беше Борисов и жалкото му правителство да не подписват СЕТА. Самите ние още дремем! Няма кой да се бори вместо нас. Валония се бори за собствения си интерес. Великобритания напуска скапания ЕС, за да се опази от СЕТА и TTIP. Сега ние сме на ход - всички ние Народът и народните представители в НС, от които зависи дали ще ратифицират или ще отхвърлят поробването ни от презокеанските корпорации налагано чрез СЕТА. Кой ще сезира Конституционния съд за претенциите на СЕТА към чл.22 на Конституцията? Виж стр.1328-1338 от СЕТА.

27.10.2016 21:10:40

СЕТА - РОБСТВО ЗАВИНАГИ

Много ги е грижа валонците за някой друг, освен за Валония. За Германия има "Изключителни условия". България е най-засегната, защото конституционната защита на българските земеделски земи, гори и всяка недвижима собственост чрез чл.22 от Конституцията е предвидено да отпадне с подписването и ратифицирането на СЕТА. (Което предстои и кой ще му се противопостави?) Така турци, евреи, американци, китайци и др. ще могат да ни изкупят през Канада и внуците ни ще им станат наематели. Отделно клаузите предвиждат най-благоприятни условия за чуждите компании - по-благоприятни отколкото за българския бизнес. Пример: София е разрушена от земетресение. Софийска община подпомага възстановяване на софийската инфраструктура, училища, детски градини с държавни средства... Всички чуждестранни компании, които са инвестирали в София и са пострадали от земетресението, съгласно СЕТА придобиват правото на не по-лошо третиране от държавата. Тоест чуждите фирми, за разлика от родните, автоматично придобиват правото на компенсации от българската държава, т.е. от данъкоплатеца, за да могат да възстановят напълно безплатно собствените си разрушения от земетресението. Чуждите фирми няма нужда да се застраховат, защото България ще ги обезщетява безплатно. В случай, че България откаже да обезщети чуждите фирми за загубите от земетресението, България ще бъде дадена на частен съдебен трибунал - арбитраж, чието решение не подлежи на обжалване пред никаква държавна съдебна институция. Частните трибунали - арбитражи няма да се назначават от ЕС, а от могъщите корпорации. Познайте какъв ще бъде резултатът от заведеното дело срещу България, срещу българския данъкоплатец! Ще плащаме, докато ни доведат до просешка тояга. На корпорациите не им трябват свободни хора, а покорни роби.

27.10.2016 21:07:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.