• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Прокуратурата поиска доживотен затвор за Северин Красимиров

Прокуратурата поиска доживотен затвор за Северин Красимиров

/КРОСС/ Прокуратурата внесе днес в Русенския Окръжен съд обвинителния акт срещу Северин Красимиров за жестокото убийство на телевизионната водеща Виктория Маринова през октомври миналата година.

Преди минути от внесения обвинителен акт стана ясно, че 21-годишният Северин Красимиров отива на съд за три обвинения - блудство, изнасилване и умишлено убийство на телевизионната водеща Виктория Маринова. Престъпленията са извършени по особено жесток и мъчителен начин за жертвата. Тялото ѝ беше открито на 6 октомври от случайни граждани близо до тенис кортовете в Русе. За три дни полицията успя да установи извършителя и да го задържи в германския град Щаде, където Северин се беше укрил при роднини.

Заключението на съдебно-медицинската психиатрична експертиза е, че Северин е с лека умствена изостаналост, импулсивен е и емоционално нестабилен, но е вменяем и е разбирал какво върши, така че може да носи наказателна отговорност.

Убийството на телевизионната водеща предизвика реакции на европейските институции и на неправителствени организации зад граница. За това говори днес в Русе и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Румяна Арнаудова, говорител на Главния прокурор: Този случай, в резултат на нашето разследване, се оказа чист криминален случай, но за съжаление петното, което бяха оставили върху авторитета на държавата, се наложи целият екип да обори само с много усърдие, с много висок професионализъм и със самообладание, което проявиха колегите, за да стигнем до истината.

Още при гледането на мярката му в съда Северин Красимиров призна, че е извършил престъплението и че съжалява. Той поиска да остане в ареста, защото се страхува от отмъщение.

Прокуратурата поиска най-тежкото наказание за Северин - доживотен затвор без право на замяна.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Малко му е на този изрод! В САЩ биха му дали 450 г. , та ако има прераждане да си по лежи повечко!

19.03.2019 18:55:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.