• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Северна Корея скоро ще разполага с балистични ракети с голям обсег

Северна Корея скоро ще разполага с балистични ракети с голям обсег

/КРОСС/ Северна Корея е на броени месеци от това да се сдобие с капацитет да изстрелва балистични ракети с голям обсег. За това предупреди френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан, предава Ройтерс.

Той призова Китай да прояви по-голяма дипломатическа активност за решаване на проблема.

"Ситуацията е изключително сериозна... ние виждаме, че Северна Корея си е поставила за цел да има утре-вдругиден ракети, които да могат да транспортират ядрени оръжия. След няколко месеца това ще е реалност", каза Льо Дриан пред френското радио Ер Те Ел.

Той подчерта, че ситуацията ще стане "експлозивна", когато Северна Корея стане способна да удари "Съединените щати и дори Европа, и със сигурност Япония и Китай".

Необходимо е да се направи всичко възможно за гарантиране на прилагането на най-новите санкции, наложени на Северна Корея от Съвета за сигурност на ООН, подчерта Льо Дриан. Той призова изрично Китай да спазва изцяло наказателните мерки.

Френският външен министър е разговарял вчера с китайския си колега Ван И.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Една оранжева революция ще оправи нещата.

01.09.2017 14:01:49

Анонимен

Това ми прилича на "стогодишната война" от учебниците по история. Всичко започва със санкции, които трябва да сломят северокорейците, които няма какво да ядат и си изяждат децата ... Ами махнете санциите и им покажете, че ги смятате за хора. Как Китай от комунистическа диктатура се превърна в модерна страна, а корейците не могат. Могат, но някои на Запад не искат това да се случи. На тях им трябва Северна Корея такава, каквато е в момента. Плашеща и опасна.

01.09.2017 11:57:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.