• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Над две трети от американците са против удар срещу Северна Корея

Над две трети от американците са против удар срещу Северна Корея

/КРОСС/ Над две трети от американците са против непредизвикан военен удар на САЩ срещу Северна Корея и вярват, че по-скоро американските военни ръководители биха се справили с дипломатическата криза с Пхенян, а не президентът Доналд Тръмп. Това сочи допитване на в. "Вашингтон пост" и Ей Би Си нюз, публикувано вчера.

Според анкетата 67 процента от американците са на мнение, че САЩ не бива да извършват превантивен военен удар срещу Северна Корея.

Представителната извадка е обхващала 1002 възрастни американци, които в периода 18-21 септември е трябвало да отговорят на 20 въпроса за това дали президентът Тръмп и неговата администрация са в състояние да се правят с възможна военна конфронтация със Северна Корея и да управляват страната.

Повечето американци имат доверие в способността на военните ръководители в САЩ да се справят по отговорен начин проблема със Северна Корея: 72 процента от анкетираните заявяват, че имат "много голямо" или "доста голямо" доверие във военното ръководство спрямо 37 процента за Тръмп.

Мнозинство от 70 процента смятат, че Северна Корея представлява сериозна заплаха за Съединените щати, но едва 39 на сто подкрепят удари срещу севернокорейски военни цели, за да бъде принуден Пхенян да се откаже от ядрената си програма.

Резултатите от допитването бяха разпространени в деня, когато Северна Корея организира масов антиамерикански митинг в столицата Пхенян с участието на над 100 000 души според съобщение на севернокорейската информационна агенция.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Спеца

Сигурно и 95 % от световната общност е против САЩ да решават проблеми в чужди правителства с атомни бомби!В случая важи поговорката - не замеряй рядко.... с камък - ще те опръска!

25.09.2017 16:20:57

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.