• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Шефът на НАТО зове за засилен натиск срещу Северна Корея

Шефът на НАТО зове за засилен натиск срещу Северна Корея

/КРОСС/ Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова всички членове на Организацията на обединените нации напълно и прозрачно да прилагат санкциите срещу Северна Корея, която според него се очертава като глобална заплаха, способна да изстрелва балистични ракети до територията на Европа и Северна Америка, съобщава "Ройтерс".

"Балистичните и ядрените изпитания на Северна Корея са обида за Съвета за сигурност на ООН", изтъкна Столтенберг в съвместно изявление в Токио, където той се срещна с японския премиер Шиндзо Абе, като допълни: "Те представляват глобална заплаха, която изисква глобален отговор."

Пхенян започна безпрецедентна програма за изпитания на ракети през последните месеци, както и най-големия си ядрен опит в началото на септември.

Посещението на Столтенберг в Токио се случва преди първото официално посещение на американския президент Доналд Тръмп в Азия, което започва в Япония в неделя.

Разговорите относно Северна Корея се очаква да доминират посещението, което ще включва и спирка в китайската столица Пекин, където Тръмп се очаква да притисне държавното ръководство на Китай да действа по-решително срещу Пхенян. Китай е главният съюзник на Северна Корея и търговски партньор.

"Вместо диалог е необходимо да се накара Северна Корея да промени политиките си, чрез увеличаване на натиска до максимума", изтъкна от своя страна Абе. Тръмп предупреди Северна Корея, че ще бъде напълно унищожена, ако застраши САЩ с балистични ракети и ядрени оръжия. Северна Корея подклади напрежението през миналата седмица, когато потвърди заплахата да извърши ядрен опит в атмосферата над Тихия океан в демонстрация на своята ядрени способности.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Абе дебили неедни , къде е на камилата ....... къде на магарето ....

31.10.2017 13:53:57

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.