• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Зимните курорти вече са готови за ски сезона

Зимните курорти вече са готови за ски сезона

/КРОСС/ Само след дни ще бъде открит официално зимният сезон в планинските ни курорти.

По традиция Боровец ще открие зимния си сезон през декември. Цените на лифт картите за един ден са 55 лв. за възрастни и 30 лв. за деца. Новото тази година е сезонна лифт карта за делничните дни, която включва нощно каране от понеделник до петък. Цената за възрастни е 500 лв., а за деца - 300, съобщава БНТ.

Пампорово очаква най-силния си зимен сезон до момента, това сочат ранните записвания на туристите. Курортът е напълно готов, пистите вече се заснежават от над 200 оръдия за сняг.

„Почти цялата ски зона е обезпечена с изкуствено заснежаване, така че курортът за този сезон има изключително нова визия, спокойно може да кажем напълно обновена ски зона с много повече пространство за каране. Категорично това е най-добрата ски зона, която до момента сме имали. Същото правим на Мечи чал, там непрекъснато правим различни подобрения", коментира Мариян Беляков - изпълнителен директор на Пампорово АД..

Курортът отново ще предложи лифт карта за две ски зони на цената на една. Връзката между Пампорово и Мечи чал се осъществява с шатъл бусове. В ски зоните на няколко места има безплатен безжичен интернет и станции за зареждане на мобилни устройства.

Тази година новост са семейните лифт катрти, с които могат да се ползват пакетни цени с отстъпка. Цената на дневната лифт карта остава непроменена - 55 лева за възрастен.

Зимните курорти в Югозападна България предлагат на туристите разнообразни маршрути и СПА процедури.
Те стават все по-популярни не само сред българите, но и сред туристи от Гърция, Румъния, Сърбия, Македония и Русия. В Банско любителите на зимните спортове ще могат да карат ски и сноуборд след 16 декември когато се открива новият зимен ски сезон.

Тази година в ски зоната ще бъдат поставени две екологични станции за зареждане на електроавтомобили до паркинга на начална станция на кабинката. На тях могат едновременно да зареждат 4 коли.

Ски ще могат да се карат и в Добринище, където има и лековита минерална вода. Предпочитани курорти през зимата са и Сандански и Марикостиново не само защото в тези райони е по-топло, но и защото хотелите предлагат спа процедури с минерална вода.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.