• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Здравко Йончев показва „Архитектурният завет на миналия век“

Здравко Йончев показва „Архитектурният завет на миналия век“

/КРОСС/ Изложбата „Архитектурният завет на миналия век" се открива днес в Националния дворец на културата (НДК). Автор е фотографът Здравко Йончев. Експозицията обхваща 61 фотографии от седем емблематични сгради, станали част от дебата за опазване на архитектурното ни наследство. Уникалните кадри, изразяващи художествената интерпретация на фотографа, са подкрепени с исторически факти и ни пренасят във вътрешността на тези сгради, някои от които са отдавна заключени. Тези западащи в момента стари здания все още носят в себе си духа на времето.

Целта на изложбата е да провокираме колкото се може повече интерес. Проблемът е в оценяването на тези сгради и тяхното съдържание като история. Ако през всичките тези години ние сме ги пазили като очите си, те нямаше да са в това състояние, каза в интервю за БНР Здравко Йончев.

Той е убеден, че в каквото и състояние да са уникалните паметници на архитектурата могат да бъдат възстановени.

Уникалните кадри, изразяващи художествената интерпретация на фотографа, са подкрепени с исторически факти и ни пренасят във вътрешността на тези сгради, някои от които са отдавна заключени.

Фотографът съобщи, че до края на годината трябда да се осъществи голям проект, който ще обхване 15 града в България и ще разказва историите на хората, създали и живели в емблематичните сгради. Той призова всеки, който има интерес, да подкрепи финансово идеята, за да може тя да се реализира.

Изложбата може да бъде разгледана до 27-ми март по време на Изложението „Стройко 2000". На 26-и март от 15.00 часа ще се проведе дискусия със Здравко Йончев и експерти от Форум „Културно наследство".

Снимки: zdravkoyonchev.com

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.