• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Възрастна жена падна в шахта без капак в Пловдив. Общината твърди, че не носи отговорност

 Възрастна жена падна в шахта без капак в Пловдив. Общината твърди, че не носи отговорност

/КРОСС/ 75- годишната жена, която във вторник вечер падна в необезопасена при ремонт шахта в центъра на Пловдив е в тежко състояние. Тя е със счупен крак и счупена ръка и е претърпяла операция. А общината и фирмата строител твърдят, че не са виновни.

Инцидентът се случил докато пешеходката вървяла по тротоар на улица „Стойчо Мошанов" малко след смрачаване и изведнъж пропаднала в необезопасена шахта.

От фирмата изпълнител твърдят, че капакът на шахтата, в която е паднала жената, е откраднат. Проверка на Нова телевизия обаче установи, че капаците на десетки шахти в района липсват. Подобна е ситуацията и на още няколко съседни пресечки в ремонт, през които ежедневно минават коли и пешеходци.

Полицейски служители са направили разпит на служители от строителната фирма, които е трябвало да обезопасят шахтите след приключване на работния ден. Обяснението на фирмата е, че шахтата е била обезопасена в края на работния ден, но по неизвестни за тях причини, ограждението било премахнато и така се е стигнало до инцидента. Близо денонощие след пропадането на жената, ситуацията на улицата се у променила частично. Цялата улица е осеяна с ровове и неравности, а малко след като Нова телевизия показват какво е състоянието, на шахтите са се появили капаци.

Според хората от района, ремонтът на улицата тече вече половин година. От Община Пловдив отказаха да застанат пред камера и заявиха, че вина за случилото се носи изцяло изпълнителят на ремонта.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.