• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Шаламанов иска свикване на Съвета по сигурността към МС заради българи в „Ислямска държава”

Шаламанов иска свикване на Съвета по сигурността към МС заради българи в „Ислямска държава”

/КРОСС/ Военният министър в служебния кабинет Велизар Шаламанов поиска свикване на Съвета по сигурността към Министерския съвет, заради сигналите, че българи воюват на страната на джихадистите от „Ислямска държава", съобщава BTV. Шаламанов пояснява, че е получил тази информация от чужди дипломати.

Цитирайки свои източници в специалните служби, BTV съобщава, че има косвени данни за съпричастност на българи - открити документи за самоличност от наши партньорски служби. Това обаче не означавало, че българи физически присъстват в редиците на джихадистите. 

Така или иначе, ще е полезно да се получи информация от първа ръка от разузнаването и другите компетентни служби, посочва Шаламанов.

„Не разполагаме с потвърдени данни. Работихме по подобни сигнали и в края 2012 г. и тогава не открихме доказателства за това", казва пред BTV директорът на Националната разузнавателна служба ген. Драгомир Димитров.

От НРС обаче са подали на гранична полиция имената на 900 души от Западните Балкани, които воюват на страната на „Ислямска държава". В центровете за задържане на бежанци са задържани 20 души, чиито профили се вписват в този на джихадистите.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Искам отговор

Искам да знам кой е изготвил кадровата справка при назначаването му за директор на НРС. Кой е прикрил престъпленията и пороците му. С какъв акъл се назначава на най-високото място на българското разузнаване един зависим от алкохол и наркотици дегенерат? Кой е прикрил далаверите му около жилищата му, прикриване на корупция в полицията и връзките му с криминални типове от рода на Георги Вълев? Цветанов и Борисов от години пищят, че прокуратурата и съда не си вършат работата. Тук изненадващо се оказаха прави. Спрямо фаворита на премиера в оставка Драгомир Димитров наистина не се предприема нищо. Нещо повече! Прикриват се престъпленията на един престъпник с пагони. Искам отговор!

01.11.2014 22:34:25

НРС дори не е чуло

Дванайсети македонски гражданин загина в Сирия. Става дума за Сейдула Алили от скопския квартал Чаир, който работел в държавна институция и получавал заплата, докато воювал на страната на Ислямска държава. Джихадистът не се появявал на работа почти един месец, а получавал заплата.Алили е работел в Института за национално и духовно наследство на албанците в Македония, а не се появявал 22 дни на работа, тъй като е заминал да воюва в Сирия. Междувременно не бил санкциониран. Алили е бивш член на Армията за национално освобождение (АНО), а след това е работил в министерството на отбраната.

01.11.2014 21:59:29

Анонимен

Каква информация чака да получи от разузнаването в лицето на Драгомир Димитров?! Този е спец по лъжите и е прост. Единственото му достойнство е връзките му с Борисов и Цветанов от времето му на полицай и полицейски шеф във Велико Търново. Кой ще му даде информация на този? Нали не се знае къде ще отиде тази информация!

01.11.2014 21:11:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.