• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Гришо и Каратанчева започват участието си на US Open. Шарапова се отказа заради травма

Гришо и Каратанчева започват участието си на US Open. Шарапова се отказа заради травма

/КРОСС/Най-добрият български тенисист Григор Димитров и втората ракета при жените Сесил Каратанчева започват днес участието си на последния за годината турнир от Големия шлем - US Open.

Хасковлията имаше късмет при жребия и попадна в по-леката половина на основната схема, където е поставен под №17.

На старта той ще се изправи срещу австралиеца Матю Ебдън. Двамата ще играят на корт №5, който е телевизионен, а мачът им е първи по програма и ще започне в 18.00 часа българско време.

27-годишният Ебдън, който заема 130-ата позиция в световната ранглиста, влезе в турнира през квалификациите. Той записа три поредни победи, като в последния кръг се наложи над представителя на Великобритания Брайдън Клайн с 6:3, 6:3.

Димитров и Ебдън са се срещали два пъти до момента, а 24-годишният българин все още не е губил сет срещу него. При евентуална победа в първия кръг българинът ще се изправи срещу победителя от двойката Йен-Хсу Лу - Михаил Кукушкин.

Сесил Каратанчева също ще играе на корт №5 и двубоят и ще може да бъде наблюдаван на живо. Тя се изправя срещу Белинда Бенчич, а мачът е последен четвърти от програмата и ще започне не по-рано от полунощ.

Междувременно стана ясно, че руската тенисистка Мария Шарапова няма да участва в турнира. Третата в света обяви, че се отказва заради травмата си в десния крак.

"Направих всичко възможно да съм готова, но просто времето не беше достатъчно", заяви Шарапова в профила си във Facebook.

Последното ѝ участие беше в Уимбълдън, след което заради травма в коляното остана извън корта. В обръщението си към запалянковците рускинята каза, че се надява да се върне в игра "до няколко седмици" за турнирите в Азия.

Петкратната шампионка от турнири от Големия шлем трябваше да започне участието си в US Open днес. По жребий нейна съперничка щеше да е австралийката Дария Гаврилова.

Мястото на Шарапова в схемата ще заеме сънародничката ѝ Дария Касаткина, която влиза като щастлива губеща от квалификациите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.