• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Кой превърна „Колокита“ край Созопол в каменодобивна кариера?

Кой превърна „Колокита“ край Созопол в каменодобивна кариера?

/КРОСС/ Стефан Шарлопов - истината, фалшът и лъжата

През изминалата седмица гръмна поредният мегаскандал - „Созополисгейт". По своите мащаби той засенчи всички досегашни , дори нашумелият през последните години „Дюнигейт".

„Раят за милионери" Созополис е на път да се превърне в ад за „успелият български бизнесмен", „известният милионер", „българският Доналд Тръмп"... и т.н.
Стефан Шарлопов. „Невиждан еко-скандал с мултимилионера Шарлопов", „Чудовищно! Шарлопов унищожил скали и си прави частен плаж", „Окръжна прокуратура - Бургас погна милионера Стефан Шарлопов", „Ударна акция! Прокуратурата погна милионера Стефан Шарлопов" - това е малка част от заглавията в медиите, а поводът - образуваното досъдебно производство срещу виновно лице за унищожени скални образувания в защитената местност „Колокита" в района на ваканционния комплекс „Созополис" на „баровеца" Стефан Шарлопов.

Досъдебното производство е образувано на 5 юни т.г., след като Окръжна прокуратура - Бургас бе сезирана от ВКП. За това престъпление в Наказателния кодекс на Р България е предвидено наказание „3 години лишаване от свобода" /чл. 278 „В"/. В някои медии веднага, твърде услужливо, започна да се налага тезата, че поради голямата си заетост Шарлопов не е знаел за брутално унищожените феноменални скални образувания /фиорди/ и отговорността за извършеното престъпно деяние ще се носи от управителите на комплекса.

Това естествено е абсолютна лъжа!

Нито един здравомислещ човек не би могъл да си представи, че управителката, която бяха изтъпанили пред телевизионните камери, твърде обикновена и семпла на външен вид, е упълномощена и може да организира и ръководи такава огромна по мащаб незаконна строителна дейност. Въпросната „изкупителна жертва" глупаво и наивно се опитваше да обясни, че през последните 2 - 3 години, т. е. откакто Шарлопов е собственик на комплекса, точно в района на въпросния плаж морето е помляло брега на парчета. Лъжа! Това са може би най-здравите скали на българското Черноморие, устояли милиони години на всякакви природни бедствия и катаклизми, до идването на Шарлопов.

Созополчани пък твърдят, че скалите са взривявани, трошени и „прибутвани в морето" /по думите на самия Шарлопов/. Десетки са свидетелите при последната му „акция" от 27-28 май т.г., отразена с обширен снимков материал в рубриката „Аз репортерът" на БТВ. Тогава Стефан Шарлопов бе струпал тежка строителна механизация и лично ръководеше „прибутването на скални маси в морето" и насипването на пясък за да си „сложи 5-6 чадърчета за наши собственици, които искат да стоят край морето и да го гледат" /от изявлението му в „Здравей България" на 8 юни т.г. по Нова ТВ/.

В типичния си нагъл и арогантен стил той наговори купища глупости, като без да се усети направи и следното самопризнание: „все пак прибутването на скални маси в морето бе грешка". Всичко останало в интервюто му по Нова бяха безобразни лъжи: Т.н., върху бетонната площадка, изградена на мястото на двете божествено красиви заливчета /фиорди/, съществували до появата на олигарха, нямало да има плаж, а брегоукрепително съоръжение. Лъжа! Това лесно може да се види дори в сайта на „Созополис" - вместо „5 - 6 чадърчета", върху засипаната с пясък бетонна площадка са монтирани десетки чадъри и понтон, по който баровците да влизат навътре в морето.

Това нима не е плаж? Между другото, някой трябва да обясни на Шарлопов, че изграждането на „брегоукрепително съоръжение" без строително разрешение е още по-голямо закононарушение от изграждането на плаж /води се като обект от първа категория по ЗУТ/.

сн. 2014 г.

Следващата лъжа - не съм разрушавал скални образувания /фиорди/. Тя лесно може да се докаже ако хронологично се прегледат качените в интернет снимки и видеоклипове от последните няколко години. Всеки полуграмотен човек лесно би открил разликите - преди Шарлопов брегът е стръмен, недостъпен, под него има няколко живописни заливчета... Сега на тяхно място има взривени скали, бетонна площадка, засипана с чакъл и пясък - частен плаж, една вероятно незаконно изградена кръчма и асфалтов път до тях...

Това е и отговорът на въпроса от заглавието на тази статия.

От другата страна на „Колокита" в същия комплекс, друг виден олигарх - собственикът на „Трейс" Николай Михайлов също ползва незаконно обособен частен плаж с масивно изградена бетонна стълба до него.

 

сн. 2016 г.

В предаването по Нова от 8-ми юни Стефан Шарлопов изглеждаше по-страшен и храбър дори от „ловеца" на мигранти Динко. Той заяви, че би се разправил „по мъжки" с всеки хулиган, попаднал в хотелите му. Размаха пръст и срещу хората, дръзнали да извадят на бял свят неговите закононарушения и със заплашителен тон каза, че знае кои са! Сякаш някой му е виновен за унищожените скали или за изсечените дървета в парка на Сандански. По този въпрос има един груб, но точен израз: „Кой ми с.. в гащите?"...
А за финансовите си неуредици е прав - потърсиха ни хора, на които олигархът дължи „известни суми", но затова ще пишем след като приключи журналистическото ни разследване.

Автор: Камен Нотев

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

кап. I ранг Миланов

Затова МО закри морската бригада. Иначе нямаше да могат да правят разкопки и такива строежи по островите

25.07.2018 10:52:35

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.