• 19 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.7957
  •  GBP / BGN 2.2869
  •  CHF / BGN 2.0310
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Прокуратурата погна Стефан Шарлопов

Прокуратурата погна Стефан Шарлопов

/КРОСС/ Обвинението ще иска затвор за българския Доналд Тръмп

За три години зад решетките може да попадне прочутия бизнесмен Стефан Шарлопов. Срещу него е образувано досъдебно производство за заради вандалско унищожаване на природни феномени на брега на морето. Олигархът, който построи комплекса „Созополис" , разположен на два километра южно от Созопол, е помлял защитената местност, за да си направи плаж край вдадения във водата нос Колокита. Бетонирани и унищожени са уникални фиорди, които са неповторим природен феномен.

Шеф на обществена организация, който не иска да му се вади на светло името заради опасения за саморазправа, е изпратил обоснован сигнал с неопровержими факти до Главния прокурор Сотир Цацаров който от своя страна светкавично е разпоредил със случая да се заеме Върховната касационна прокуратура /ВКП/. От своя страна ВКП по компетентност е препратила сигнала до Окръжна прокуратура Бургас и вече тече досъдебно производство. Според член 278, точка В в Наказателния кодекс за разрушаване и увреждане на околната среда се дават до три години затвор.

Победата на прокуратурата над Шарлопов изглежда в кърпа вързана, защото с решение № 679 от 28 април миналата година наказателен състав на Бургаския ройонен съд потвърди на втора инстанция присъда срещу олигарха от 20 хиляди лева за унищожаването на много декари фиорди. Сега адвокатският екип на Шарлопов е в паника, разкриват информатори на „Галерия". Олигархът който се сравни с Доналд Тръмп и изтъкна, че за разлика от американеца никога не е фалирал, този път е хванат на тясно. Еколози от цялата страна готвят серия от протести и блокиране на достъпа на всякакви новобогаташи до „Созополис" през летния сезон.

Очевидно опазването на природата е последна грижа за Стефан Шарлопов. За това говори и намерението на олигарха да сече дървета от парка в Сандански за да построи ново крило на пет звездния парк-хотел „Пирин", алармира сайтът skandal.bg. Според информацията кметът на югозападния град Кирил Котев също е нарушил законите, защото паркът е богатство и белите дробове на Сандански. Заради инвестиционните си намерения Стефан Шарлопов ще унищожи вековни дървета, за да излее на тяхно място нова планина от бетон.

Автор: Борис Крумов, Галерия

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Таня

Какъв Тръмп си бе,байо ? Ти си един обикновен кредитен "милионер",който ако си върне дълговете на банките ще фалира. Това да не ти е ДС и партийните червени куфарчета.

14.05.2017 22:33:47

Ди ди

Гледах го по Нова-адски антипатичен нагляр. Изобщо не се учудвам от написаното. Но си мисля,че вече е фалирал. Татяна Дончева добре го подреди : "Какъв Тръмп си,бе байо?". Стефан Шарлопов си е типична българска мутра.

13.05.2017 23:33:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.