• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Шаулич починал от сърдечен удар при катастрофата

Шаулич починал от сърдечен удар при катастрофата

/КРОСС/ Сърбия тъгува за Краля на фолк музиката Шабан Шаулич, пише на първата си страница белградският вестник "Новости", информирайки за тежката катастрофа, станала вчера сутринта в Германия, в която загина "Кралят" на сръбския попфолк. "Утихна златният баритон", "Отиде си Кралят на народната музика", гласят други заглавия.Почина и шофьорът, 43-годишният музикант Мирсад Керич, който возеше певеца, съобщава вестникът.

Катастрофата стана вчера сутринта, когато автомобил Мазда, управляван от пиян шофьор без книжка, се заби в автомобила марка Сеат, в който пътуваше певецът. При катастрофата Шаулич получил сърдечен удар, от който починал, съобщи за ТВ Пинк мениджърът Богдан Марката, организатор на концерта на Шаулич в германския град Билефелд. Третият човек в автомобила Слободан Стоядинович, който е кум на Шаулич, е в болница и е добре, добави Марката. Президентът на Сърбия Александър Вучич изрази съболезнования не семейството на Шаулич.

Вицепремиерът и външен министър Ивица Дачич написа, че Шаулич е белязал една епоха, останал е близък до всички поколения и творбите му ще продължат да живеят. Министърът на отбраната Александър Вучин също изрази дълбоки съболезнования на семейството, изтъквайки, че си е отишъл "човек, голям колкото и радостта, която предизвикваше където и да беше".

Председателят на партията Единна Сърбия, член на управляващата коалиция, Драган Маркович Палма написа в съболезнователната си телеграма, че за него "в Сърбия има само един единствен Крал, приятелят Шабан Шаулич, чиито песни ще живеят вечно не само в Сърбия, а и на петте континента, където живеят и сърби, и хора от всички народи от територията на Балканите"

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.