• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

България отново ще усвои напълно бюджета по схемата „Училищен плод”

България отново ще усвои напълно бюджета по схемата „Училищен плод”

/КРОСС/ Благодарение на усърдната съвместна работа между ДФ „Земеделие" и българските учебни заведения се очаква бюджетът по схемата „Училищен плод" да бъде усвоен на 100% за втора поредна година. Това съобщи днес заместник-изпълнителният директор на ДФ „Земеделие" Иванка Багдатова по време на откриването на учебната 2014/2015 г. в столичното 120 ОУ „Георги Сава Раковски".
Багдатова допълни, че през изминалата 2013/2014 г. по „Училищен плод" са подпомогнати 2 239 училища и детски градини и близо 320 хиляди деца. За доставката на пресни плодове и зеленчуци в учебните заведения бяха осигурени почти 8,8 млн. лева, които предстои да бъдат усвоени напълно. Така бюджетът по схемата ще бъде изразходван на 100% за втора поредна година, след като през учебната 2012/2013 г. бяха усвоени предвидените над 4,3 млн. лв.

Заместник-изпълнителният директор на ДФ „Земеделие" припомни, че документи за участие по схемата „Училищен плод" за настоящата учебна година ще се приемат до 23 септември. Г-жа Багдатова обърна внимание на увеличения бюджет на схемата за 2014/2015 г. - 10,5 млн. лв. Тя добави, че с допълнителните средства трябва да се финансира осигуряването на пресни плодове и зеленчуци на учебните заведения, които се включват за първа година в „Училищен плод".
Иванка Багдатова напомни, че доставката на плодовете и зеленчуците започва от 1 ноември 2014 г. Специално за родителите на първокласниците зам. изпълнителният директор на ДФЗ съобщи, че децата ще получават 14 вида пресни плодове и зеленчуци, сред които ябълки, круши, грозде, праскови, домати, моркови и др. Г-жа Багдатова обяви и някои от съпъстващите мерки по схемата, като организиране на празници, игри, викторини и др.
По време на тържеството за откриването на учебната година зам. изпълнителният директор на ДФ „Земеделие" получи плакет за успешно сътрудничество със 120 ОУ „Г. С. Раковски" и покана да се включи в следващи мероприятия, организирани от училището.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.