• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Компании в Лондон призоваха персонала си да работи от вкъщи заради коронавируса

 Компании в Лондон призоваха персонала си да работи от вкъщи заради коронавируса

/КРОСС/ Три големи компании в Лондон - „Шеврон", „Кросрейл" и OMD - призоваха персонала си да работи от вкъщи като превантивна мярка срещу заразяване с коронавирус.

Петролният гигант „Шеврон" поиска от 300-членния си персонал в офиса на компанията в новия финансов център на града да не идва на работа за известно време.

Железопътната компания „Кросрейл", която се помещава в същата сграда като „Шеврон" и медийната фирма OMD отправиха същото послание към техните служители.

Компанията за недвижими имоти, която стопанисва тази част на града заяви, че трите фирми са проявили „прекомерна предпазливост". Тя препоръча на своите наематели да се вслушват в съветите на общественото здравеопазване, които гласят, че не е необходимо работодателите да изпращат служителите си по домовете, защото повечето от предполагаемите случаи на заразяване се оказват отрицателни.

Във Великобритания досега са проведени 7132 теста за коронавирус, откакто случаите със заразяване започнаха да се разпространяват извън Китай през януари. От тях 13 се оказаха положителни, включващи и четиримата британци, завърнали се у дома от круизния кораб край бреговете на Япония.

Други големи компании също вземат предохранителни мерки. „Бритиш петролиум" временно прекрати всички неспешни бизнес посещения в Китай, Хонконг, Япония, Южна Корея и Сингапур. Инвестиционната банка „Голдман Сакс" пък нареди на служителите си, завърнали се от заразени райони, да се самоизолират дори и да нямат симптоми.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.