• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Руски фенове почетоха по впечатляващ начин годишнината от боевете при Шипка (видео)

Руски фенове почетоха по впечатляващ начин годишнината от боевете при Шипка (видео)

/КРОСС/ Привържениците на футболния "Зенит" (Санкт Петербург) почетоха с впечатляваща хореография 140-ата годишнина от боевете на връх Шипка по време на Руско-турската освободителна война през 1877 - 1878 г.

Феновете разпънаха огромен транспарант преди мача с "Ростов" от руското първенство. Той представляваше репродукция на картината на художника Алексей Попов от 1883 г., наречена "Защитата на Орлово гнездо".

Над нея стояха думите "Не намь, не намь, а имени твоему", които са били изписвани на медалите на героите от войната.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Българка

Слава на Бога Нашего и на Братския Руски народ!

29.08.2017 00:13:22

Валентин

Колко е актуален дядо Вазов. Слава ему ! Като руската душа никъде по света няма да намерите друга такава. Това е единствения близък народ, който винаги ще ни помогне, ако поне малко сме съхранили чест и достойнство.

28.08.2017 18:30:35

Анонимен

Иван Вазов: Посвещава се на руския народ Руский цар е на земята най-велик, над всички пръв, русците са наши братя, наша плът и наша кръв. Кат Русия няма втора тъй могъща на света; тя е нашата подпора, тя е нашта висота! Руска сила, руска воля, руска кръв и руский пот ще избавят от неволя наший падналий народ. Бог поддържа крепка мишца и ръка спасителна; той е вложил ней в десница сабя отмъстителна. Нам Русия е надежда, руский цар е наший спас – никой друг не ни поглежда, не помисля зарад нас. Немци, френци, англичани наши са враждебници, дружни с нашите тирани, с нашите изедници. Спекуланти са омразни – интерес им покажи, че да виж дела проказни и чифутски в тях лъжи. Род и вяра е идея за Русия най-света; нейний подвиг е за нея – благородна й целта. Със Русия днес съгласни да застанем брат до брат и да станем сопричастни в този неин подвиг свят. Долу всички спекуланти, да сломи се техний рог; да смирят ся интриганти, да живее руский бог!

28.08.2017 18:25:23

ДАМЯНОВА

БЛАГОДАРЯ ВИ РУСКИ ДРУЗЬЯ.РУСИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА ,ВЕЛИК НАРОД,ВЕЛИК ВОДАЧ.БОГ ДА ПАЗИ РУСИЯ ОТ ЗЛОТО.

28.08.2017 16:52:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.