• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Предлагат шофьорите, които не спират на знак „Стоп”, да губят книжките си

Предлагат шофьорите, които не спират на знак „Стоп”, да губят книжките си

/КРОСС/ Шофьорите, които не спрат на знак „Стоп" да остават без книжка и да си я връщат след издържан психотест. Отделно от това нарушителите ще губят и 13 контролни точки от талона си. Това е едно от предложенията, обсъдени на последното заседание на Консултативната комисия по проблемите на безопасността на движението. Другото предложенията гласи, че глобата за шофьора ще се увеличава за всеки допълнителен пътник, който вози в колата. Максимално позволената скорост в населените места пък може да спадне до 30 км в час.

Предложението все още не се е превърнало в законопроект, а с него се цели предизвикване на обществена дискусия, коментира за Дарик секретарят на Консултативната комисия по проблемите не безопасността на движението - Алекси Кесяков: "Целта е да направим една широка дискусия, защото сега ще ревем за книжката за този, който не спира на "Стоп", а няма да ревем за тези, които убиха жените си, защото не спряха на "Стоп", обясни Кесяков.

Друго от предложенията е глобата за шофьора да се увеличава за всеки допълнителен пътник, който превозва, като заложеният минимум да е 50 лева. Така например при трима други пътници в колата водачът може да получи минимум 150 лева увеличение. Според Алекси Кесяков предложението отново цели да заостри вниманието на шофьорите, които превозват свои близки.

Други обсъждани предложения са максималната позволена скорост в населените места да спадне до 30 км. ч. Предлага се и шофьорите, които навлизат в насрещното платно и причиняват катастрофа също да оставт без книжка и да си я получават след наново изкарани шофьорски курсове и издържан изпит. Същото предложение се отнася и за шофьорите, които излизат от пътя и самокатастрофират.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Малоумници!!!

11.10.2017 21:49:54

Анонимен

идиоти, само имайте предвид, че живеете в ЕС и трябва да се съобразявате с туристи на колела....

11.10.2017 20:21:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.