• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Берлин се подготвя за фалит на Гърция? (обновена)

Берлин се подготвя за фалит на Гърция? (обновена)

/КРОСС/ В коментар на информацията, че вече се обсъжда „План Б" - излизане на Гърция от Еврозоната, германският финансов министър Волфганг Шойбле отхвърли категорично възможността Гърция да излезе от споразумението за обща валута.

Преговорите с Гърция не се развиват в положителна посока и финансовите пазари вече сигнализират ясната заплаха от евентуално напускане на страната на Еврозоната. Политиците обаче все още решително се противопоставят на подобно развитие, защото то ще струва скъпо на всички страни от Еврозоната.

На среща на финансовите министри от ЕС в Рига този уикенд бяха обсъдени планове за възможни действия. От срещата излязоха противоречиви новини, затова в края й днес германският външен министър Волфганг Шойбле се опита да успокои духовете, макар също да не бе еднозначен в изказванията си. Той заяви, че „План Б" няма да бъде приет от Германия, но има политици, които държат той все пак да бъде обсъден.

„Ако някой отговорен член на Еврогрупата отговори на въпроса за Grexit с „да", трябва да е наясно какво следва от това", посочи Шойле, имайки предвид очаквани бури на финансовите пазари след такова съобщение. „Ако пък отговори с „не", знаем, че те няма да му повярват", допълни той.

На срещата финансовите министри от Еврозоната за пореден път предупредиха Гърция, че докато не се съгласи на всеобхватен план за икономически реформи, няма да получи повече пари.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Браво на гърците! Достоен народ и политици с топки, които не биха продали за собствена облага страната и поданиците си!

26.04.2015 20:04:44

БЪЛГАРИН

ДА ГИ ИЗГОНЯТ КАТО МРЪСНИ ЦИГАНИ - ТЕЗИ АЛЧНИ И НЕНАСИТНИ ВИЗАНТИЙЦИ-ГЪРЧОЛЯТА..

26.04.2015 17:00:28

Анонимен

мръсни и алчни гърци.Имате по наколко къщи и огромни спестявания.благодарение на ЕС-ОТКЪДЕТО КРАДОХТЕ ЛИ КРАДОХТЕ.А сега-няма да плащаме - искаме голяма пострижка - ако може и целия дълг. Но ние пак искаме парички - и то много-АМАН ОТ НЕНАСИТНО ВИЗАНТИЙСКО ПЛЕМЕ.

26.04.2015 16:46:24

Анонимен

Аможе би Гърция подготвя свой план Б. Не стана ли ясно, че стягането на колани няма резултат никъде.

26.04.2015 14:07:54

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.