• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Георги Шопов: Цените в квартал Изток бяха 700 евро на кв. м. преди 10 години

Георги Шопов: Цените в квартал Изток бяха 700 евро на кв. м. преди 10 години

/КРОСС/ Цените на в квартал „Изток" са доста по-високи от 700 евро на квадратен метър, но когато се говори за цена на жилище, трябва да се има предвид следното, че нас клиентите ни финансират по ред причини. Тоест хората купуват на зелено от нас на база предварителен договор, без никакво обезпечение и голяма част от цената, не говоря за такива големи разлики, е функция на това кога се дават парите. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Георги Шопов, председател на Националната асоциацията на строителните предприемачи. Ако отидете при една финансова институция и тя ви даде парите в самото начало без обезпечение, цената е една, когато се дават разсрочено или накрая, цената е съвсем друга, добави той. В „Изток" цена от 700 евро на квадратен метър съм чувал преди около десет години, ако трябва да съм честен, коментира Георги Шопов. Цената на квадратен метър в едно жилище е изцяло функция на района, в който се продава и неслучайно разликата в цените в различните райони е толкова драстична, защото в ценообразуването огромната тежест и част се пада на земята и на терена - тя стига много често до 60 процента, каза още той. Ако става дума за луксозен, търсен район до 65 процента може да стигне стойността на терена, добави Шопов.

Промяната в закона, така наречената вече от някои поправка „Артекс", ние искахме тя да важи за всички обекти. Едно строително разрешение се издава за пет години - заради кризата много строителни разрешения, специално в нашия бранш не бяха реализирани и бяха изтекли. Когато пак се появи съживяване на пазара, това за нас означаваше, че ни трябваха една-две години отново, за да ги извадим. Затова искахме и смятахме, че е нормално и за обществото, защото се увеличи обществения оборот, да се продължи тяхната валидност. Георги Шопов обясни, че повторното подаване на документи по надлежния ред е изключително бавно.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Денисс

Как се става от милиционер-милионер??? Питайте Цецо-Крадецо!!!

25.03.2019 12:58:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.