• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

В Шумен също приеха забрана за носене на бурки

В Шумен също приеха забрана за носене на бурки

/КРОСС/ Предложението на ВМРО за забрана на носене на облекло напълно или частично закриващо лицето, по-известна като забрана за носене на бурки, бе прието с 6 гласа „за" и 3 „въздържал се" от временната комисия, която разглежда и прави промени в Наредба 1 в община Шумен.

Членовете на комисията разшириха периметъра, в който се забранява карането на колелета. Велосипедистите вече трябва да внимават за проверки и глоби по цялата пешеходна улица на града от хотел „Мадара" до Руския.

Комисията прие предложението на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите в Шумен да няма шум пред заведения, които се намират пред и под жилищни сгради, в часовете от 14 до 16 и от 23 до 08.

Този текст обаче ще продължи да се коментира, защото не бе определено точно на колко метра пред жилищните сгради трябва да са разположени заведенията.

Текстът за шума вътре в заведенията и по кое време в тях може да се пуска музика и да свирят оркестри отново остана без решение от комисията. Тя прие обаче, че контролът по замерванията на шума и вибрациите ще се осъществява от кмета чрез инспектори от общината, но под методическата помощ на РЗИ.
Приетата промяна е според Закона за шума, но според членовете на комисията, написан по такъв начин текстът остава неработещ.

Комисията не стигна до решение по въпроса дали на открити обществени места да се разреши пиенето на бира. В сега действащата наредба тази напитка е сред забранените за употреба, заедно с виното и концентратите по паркове, улици и градинки в Шумен.

Членовете на временната комисия по Наредба 1 не приеха предложението на „Атака" за забрана на технически средства, с които се прави религиозна дейност извън територията на храмовете.

Отпадна и предложението на НФСБ да се разшири територията в града, на която се забранява движението на каруци.

Временната комисия, която прави промени в наредбата за опазване на обществения ред в Шумен или Наредба 1 ще има още едно заседание. То е насрочено за 28 септември от 14,00 часа.

Корекциите, направени в Наредба 1, ще бъдат подложени на обществено обсъждане и след това ще бъдат гледани от Общинския съвет.

Източник: ШУМ.БГ

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.