• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Сиба – звездният шеф готвач на Южна Африка

Сиба – звездният шеф готвач на Южна Африка

/КРОСС/ Знаменитият южноафрикански шеф готвач - суперзвездата Сиба Мтонгана - се завръща с нов сезон по Food Network- "Трапезата на Сиба: Просто великолепно! ".

Къде се крие тайната на Сиба? Тя добавя във всяко ястие своя нетрадиционна подправка.Това е „уау факторът", както тя я нарича.

„Обичам да готвя лесни за приготвяне африкански ястия, но със страхотен ефект." Казват, че и самата тя притежава този „уау фактор". Нейната енергия е заразителна. Само за няколко години кулинарното й шоу се превърна в хит и се излъчва в 128 страни, като в Полша и Русия води рейтинговите класации.

През 2017 Сиба покани на своята трапеза, не само най-близките си хора. Тя отвори собствен ресторант, защото това е била отдавнашна нейна мечта.

                             

„Обичам да си поставям цели- пет-десетгодишни. За 2015 целта беше кулинарна книга. Вече е на пазара. 2017 реших, че ще е годината на ресторанта. И той отвори врати."

Време е за нови планове!

Но преди това ето какво споделя звездата в кухнята Сиба:

С кои думи би описала своите ястия?

Прости и лесни. Аз използвам продукти, които лесно може да намерите във всеки супермаркет. Другото условие е да са сезонни и местно производство.

Кое е любимото ти ястие, когато беше малка?

Казва се мфино- това е задушен лук, зелена чушка и спанак с чаревично брашно. Мама ни го приготвяше за училище. Това ми напомня за дома.

Кои са лябимите ти моменти, свързани с кулинарията?

Когато представях рецептите си в Лондон, Белгия, Португалия и Дубай беше страхотно изживяване. Бях и в Русия на фестивала „Вкусът на Москва".

Имаш ли си готварско мото?

Пробвай рецептите отново и отново докато не си 100% сигурна.

А в живота?

Дай всичко от себе си, останалото остави на Господ.

Коя кухня обичаш?

На първо място - азиатската, а след това френската.

Има ли хора, които се страхуват да те поканят на вечеря?

Има хора, които са малко притеснени когато съм в списъка с гостите. Но аз не мисля, че това би трябвало да ги притеснява. Аз съм строга само тогава, когато съм жури на някой конкурс.

Ако можеш да избираш, коя суперсила би искала да притежаваш?

Да контролирам времето. Да го забавям, забързвам или да го връщам, особено когато съм със сина си и гледаме Дисни Джуниър.

Кой би бил мечтаният ти гост?

Опра Уинфри. Следя кариерата й от години.

И в менюто ще има....

Ще бъде брънч. Ще сервирам домашно мюсли с кисело мляко и нар, много зеленчуци, козе сирене и яйца на очи. За десерт - бисквити флорентини и мини чийзкейк.

Твоето вкусно прегрешение?

Хляб и сладолед!

Петте неща, които винаги имаш в кухнята?

Мляко, сирене, масло, чоризо и босилково песто.

Какъв съвет би дала на домакините?

Да готвят на бавен огън. Става по-вкусно. И още - винаги да опитват докато не се получи перфектното ястие.

А кой е най-добрият съвет, който ти получи?

Майка ми ме научи, че образаванието е ключът. И още - прави това, което обичаш и никога няма да имаш чувството, това е работа.

Какъв съвет би дала на тези, които посрещат много гости?

Когато очаквате много гости, направете такова меню, в което повечето работа по приготвянето може да се направи предварително. Уверете се, че ястията са лесни, но вкусни и представителни. Този сезон аз приготвям леки салати с пресни и с гриловани плодове или зеленчуци.

Какво би предложила като тристепенно меню на влюбена двойка?

За начало - ордьовър от морски дарове. Те са страхотен афродизиак. Личното ми предпочитание са скаридите и мидите, сервирани с дресинг от нар. За одновно - салмон с гриловани зеленчуци и пресни картофи. Десертът трябва да е шоколадов- шоколад с ядки и малини.

Коя е лябимата ти напитки в топлите летни дни?

Прясно изцеден зелен сок с джинджифил и лимон или сорбе от личи.

А когато си почиваш вкъщи?

Специалист съм по безакохолните коктейли. Обичам напитки на основата на ройбос и добавям от моите любими вкусове.

Какво обичаш да приготвяш за семейството ти?

Обичам да приготвям морска храна. Дори децата ми много обчат скариди и калмари. Сега дори пастата приготвям с тях.

Петте най- важни урока в живота на Сиба:

1. Слушай майка си, защото днае най-добре. С всяка изминала година все повече се убеждавам в това.

2. Подготвяй се добре за момента, независимо дали си в кухнята, в дома или в училище.

3. Смей се много. Не се вземай насериозно. Животът може да е предизвикателство и лесно може да попаднеш в клопка ако около теб е хаос. Аз съм се фокусирала в това да превърна моето пътешествие на живота в забавление. Животът е твърде кратък, за да се фокусираш само върху едно нещо.

4. Понякога трябва да жертваме нещо в настоящето, за да получим награда по-късно. Не всичко в живота е забавно и лесно, но ако работиш здраво, когато ти е трудно, то светлината в тунела ще свети по-ярко, отколкото си очаквал.

5. Заобикаляй се с правилните хора- тези, които те вдъхновяват, мотивират и подкрепят твоето пътуване живот.

Сиба ви кани на "Трапезата на Сиба: Просто великолепно!" по телевизия Food Network всеки четвъртък от 22 часа.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.