• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Задържат Сидеров и Чуколов във вторник за 72 часа?

Задържат Сидеров и Чуколов във вторник за 72 часа?

/КРОСС/ Председателят на „Атака" Волен Сидеров и заместникът му Десислав Чуколов са призовани да се явят в столичното следствие във вторник. Очаква се тогава да бъдат задържани за 72 часа. Сидеров трябва да бъде в следствието в 10, а Чуколов - в 11 часа.

Новината бе съобщена от В. Сидеров в Софийския градски съд. Той се яви на поредното заседание по делото срещу него за хулиганство на летище Варна на 6 януари 2014 година.

Новите обвинения, които ще бъдат повдигнати на двамата депутати, също са за хулиганство. Според прокуратурата те трябва да отговарят за действията си на 23 октомври, когато нахлуха в НАТФИЗ. В сряда парламентът, по искане на главния прокурор, свали техните имунитети. Във вторник двамата бяха обвинени в хулиганство и заради акцията им пред магазин на ул. „Раковска".

„Искайки нашето задържане за постоянно, главният прокурор отстранява вносителите на поправки, които действат срещу него", каза Сидеров. Той обвърза предстоящия арест с внесените от партията му промени в Конституцията, с които се иска намаляване на мандата на главния прокурор от 7 на 5 години.

Членове на „Атака" разказаха пред съда своята версия за случилото се на варненското летище. Според тях Сидеров бил ударен от полицая Костадин Колев в корема. На излизане от терминала депутати от „Атака" били провокирани от младеж, който им показал среден пръст. Народните представители били във Варна заради митинг на „Атака" на 7 януари. Те поискали полицаите да им съдействат да научат имената на момчето, за да подадат жалба срещу него. Показали депутатските си карти, но от полицията не им съдействали. Започнало блъскане и бутане. Тогава пристигнал полицаят Колев и двама негови колеги. Униформеният се насочил към Сидеров и го ударил, заяви в съда вчера депутатът Калина Балабанова. Преди това Сидеров дал на полицая депутатската си карта. Делото бе отложено за 17 декември, когато ще бъдат разпитани още свидетели.

Волен Сидеров и Десислав Чуколов дойдоха в Съдебната палата в 10 ч., но закъсняха за делото с 20 минути, защото даваха изявления за медиите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.