• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Сидеров: Борисов, изгони чуждите монополи от България!

Сидеров: Борисов, изгони чуждите монополи от България!

/КРОСС/ „27 млрд. долара са изтекли от България за последните десет години чрез т. нар. инвеститори, каза преди дни на бизнес форум премиерът Бойко Борисов. Поздравявам министър-председателя за това изказване. Очевидно е направил справка с книгата „Планът „Сидеров". И тъй като този текст е нарисан от мен, ще ви кажа, че премиерът е направил своята справка от стр. 8 на управленската програма на „Атака", заяви председателят на „Атака" Волен Сидеров от парламентарната трибуна.

„В управленската програма на „Атака" е записано, че българите са оставили в касите на чужди компании за храна, дрехи, бензин, ток, вода и банкови услуги 28,257 млрд. лв. - сума, много близка до тази, която цитира премиерът", отбеляза той.

„Ще дам някои други данни, които на следващите бизнес форуми премиерът може да използва най-спокойно. За периода 2008-2012 г. чуждите банки у нас са прибрали само от такси 4 293 млрд. лева. И това, и предишното правителство - служебното, както и мнозинството в НС, решиха да вземат заем от над 3 милиарда, за да спасяват една банка. Както ви казвам, банките само в периода 2008-2012 г. са спечелили 4 милиарда, които баба и дядо плащат, за да си получат пенсията. Трябва да добавим и златодобива. Фирмата „Дънди прешъс металс" изпомпва всяка година от Челопеч по 100 тона злато. За последните 10 години това е на стойност около 8 млрд. долара. А годишните приходи на „Аурубис", която експлоатира бившия медодобивен комбинат „Пирдоп", са 4 млрд. долара. Това се нарича колонизация. Когато изпомпваш ресурсите на една държава, когато извличаш огромни печалби от нея, а в същото време населението живее десет пъти по-мизерно и бедно отколкото другите европейски държави", добави Сидеров.

„След като премиерът е стигнал до истината, че от България се изнасят милиарди, какво следва? Едно е да си коментатор и да кажеш тези факти, друго е да си министър-председател и да имаш цялата изпълнителна власт", отбеляза Сидеров.

„Ще вземе ли лицензите на ЕРП? Чух, че изказал недоволство към „Енерго-Про". Това недоволство аз го изказвам от 2003 г., откакто ЕРП станаха притежание на чужди фирми и не съм спрял да призовавам да се развалят договорите, да се върне енергото в български ръце и да спре покачването на цената на тока", продължи националистът.

„Къде е логиката да си министър-председател и да недоволстваш срещу „ЕнергоПро"? - вземи му лиценза, можеш да го направиш по всяко време, има достатъчно основание!", категоричен бе Сидеров и припомни, че всички, освен АТАКА, са гласували против мораториум за увеличение цените на тока.

„Сега е втори път министър-председател, изказва уж недоволство, но пак нищо не прави. Това ми дава основание да мисля, че и това правителство ще завърши както предишното", смята председателят на „Атака".
„Искаш ли да ти спретнем Майдан?", ще попита американският посланик Марси Рийс, ако Борисов се осмели да изгони американските фирми, които държат „Марица-Изток" 1 и 3, заяви Сидеров.

Това е много тъжно, защото се оказва, че българският министър-председател и българското правителство не смеят да защитят националните ни интереси, каза Сидеров.

„Планът „Сидеров" против колониалното робство" е единствената алтернативна партийна програма, предложена на политическата сцена досега. Не го казвам, за да се изтъквам, това е реалността. И този план е единственият начин, по който може да се промени нещо в България. Т. е. да се изгонят чуждите колонизатори и богатствата на България да бъдат в български ръце. Тогава ще видим, че можем да бъдем средноевропейска по стандарт държава. Но не и с това управление, с тази коалиция и с тези колониални васали, които в момента управляват България", заключи Сидеров.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.