• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Очаква се Волен Сидеров и Десислав Чуколов да бъдат задържани за 72 часа

Очаква се Волен Сидеров и Десислав Чуколов да бъдат задържани за 72 часа

/КРОСС/Лидерът на „Атака" Волен Сидеров и заместникът му Десислав Чуколов са призовани днес в столичното следствие.

Очаква се двамата да бъдат задържани за 72 часа, след като вече са без депутатски имунитет. Срещу тях има повдигнати обвинения за хулиганство, извършено с изключителен цинизъм и дързост. Прокуратурата вече обяви, че ще иска постоянен арест.

Обвиненията са заради нахлуването в НАТФИЗ в нощта след първия тур на местните избори. За това престъпление законът предвижда до 5 години затвор.

На Сидеров ще бъде повдигнато и друго обвинение - за принуда. То е заради действията му, насочени срещу студентка от Театралната академия. Лидерът на „Атака" извил китките на момичето, за да пусне телефона, с който го снимало. За това престъпление Сидеров може да получи наказание от 6 години лишаване от свобода. Като обвиняем е привлечен и мъжът, ударил Сидеров в изборната нощ.

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че ще бъдат спазени всички процесуални изисквания и подчерта, че дали ще бъде взета най-тежката мярка за неотклонение по отношение на двамата депутати ще реши съдът.

Тази сутрин протестиращи срещу разрешението на НС за задържане на Волен Сидеров и Десислав Чуколов се събраха пред парламента в защита на двамата депутати.

"Това е първият политически арест. Главният прокурор изпълнява политическа поръчка - дали от американското посолство, дали от другаде, сега не мога да коментирам, но с това ще остане в историята", заяви депутатът Десислав Чуколов тази сутрин, цитиран от bTV.

Според Чуколов сред колегите му в парламента има такива, които "заслужават много повече да търкат наровете в затвора".

Чуколов нарече народните представители, гласували за сваляне на неговия и на Волен Сидеров имунитет, „маймуняци" и заяви, че двамата ще обжалват изпълняваната от главния прокурор политическа поръчка по всякакъв начин.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

сКУМРИЕВ

Скоро идва и тяхното време на "маймуняците" АТАКА е партията... Волен е човекът... Политическа репресия има в майка България!!! Оставка на корумпираното правителство и Цацов...

17.11.2015 09:36:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.