• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Продължава делото срещу Сидеров за инцидента на летище Варна

Продължава делото срещу Сидеров за инцидента на летище Варна

/КРОСС/В Софийския градски съд /СГС/ продължава делото срещу лидера на „Атака" - Волен Сидеров, за инцидента на летище Варна от началото на миналата година. Той е подсъдим за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай.

Сидеров, който е пред арест заради друга хулиганска проява - нахлуването в НАТФИЗ, вечерта, преди Деня за размисъл на първия тур на местните избори, не е длъжен да се яви в съдебната зала.

Сидеров ту идва, ту не идва на делото. Когато идва, участва активно в разпитите на свидетелите, пътници от нощния полет София-Варна на 6-ти януари, миналата година, използва и присъствието на медиите, за да обясни, защо смята, че този процес е поръчков. Последното заседание на процеса съвпадна с акцията му срещу наркотрафика в денонощния магазин близо до НАТФИЗ, по време на която беше придружаван от Десислав Чуколов, също пред арест. След близо половинчасов монолог тогава, в който нападна МВР, прокуратурата и медиите, лидерът на „Атака" се измори и си тръгна, а защитникът му Явор Нотев поиска отлагане на делото. Съдът не се съгласи, защитниците си тръгнаха, а делото продължи без една от страните. Ще оспорят ли разпитите, направени тогава от екипа на Сидеров, ще стане ясно днес, както и дали той ще се яви, след като е ясно, че до дни ще бъде задържан поне за 72 часа.

Вчера лидерът на „Атака" и заместникът му Десислав Чуколов бяха официално призовани, за да бъдат обвинени за първото им нахлуване в НАТФИЗ. Очаква се в началото на следващата седмица те да се явят в Столичното следствие, от където, според заявеното от главния прокурор, ще бъдат отведени в следствения арест. После думата ще има Софийския градски съд, който ще трябва да прецени, дали двамата депутати да останат за постоянно задържави под стража.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.