• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Сидеров: Да преговаряме за изтребителите и с Русия, и с всички, които могат да ни предложат нещо

Сидеров: Да преговаряме за изтребителите и с Русия, и с всички, които могат да ни предложат нещо

/КРОСС/ Парламентът да възложи на кабинета да преговаря не само със САЩ, а с всички държави, които могат да предложат на България изтребители, включително Русия, предложи в пленарна зала лидерът на "Атака" Волен Сидеров.  Ние трябва да си зададем въпроса: "Какво е изгодно за България?", мотивира се председателят на ПГ на Обединени патриоти.Сидеров изброи евентуалните страни, с които може да се водят преговори - САЩ, Швеция, Италия, Португалия, Китай, Индия.

"Предлагам да възложим на българсткото правителство да преговаря с всички, които са готови да ни направят предпложение за закупуване на нов боен самолет, всички, които предлагат оферти без САЩ, защото те не са държава от Европа. Също така предлагам да започнем преговори и с Руската федерация, защото тя разполага с такава техника", заяви Волен Сидеров.

"Не мога да разбера защо бягаме от Русия като от прокажен, Турция, което е член на НАТО купува от Русия", обърна се към колегите си в парламента той. Волен Сидеров предложи още преговорната група да бъде съставена от представители на всички парламентарно представени партии. "Иначе ние какъв контрол ще имаме, като трябва да гласуваме", аргументира се Сидеров.

"Когато се водят преговорите със САЩ да се вземе предвид, че от 2006 г. има безвъзмездно ползване на военни бази у нас, така че ако се стигне до решението да се вземат F-16, те да се дадат безвъзмездно", настоя лидерът на "Атака". В изказването си Сидеров на няколко пъти посочи, че САЩ от 2006 г. ползват безвъзмездно четири военни бази у нас.

"Има един фолклорен израз, че в България всички разбират от политика и от футбол, сега всички разбират и от самолети. Темата е да вземем решение да възложим на правителството да преговаря с правителството на САЩ за закупуване на точно определен самолет. Ние трябва да решим дали да възложим на правителството или да не му възлагаме. Всичко друго е патос, емоции", каза още Сидеров.

И обърна внимание, че САЩ и Русия имат президенти, които твърдят, че важно за държавите им е това, което е изгодно за тях. "Ние имаме остър дефицит в Европа от лидери, които да казват, което изгодно за нас, за европейските държави, ще го правим. Кое е изгодно за България? Нека да гледаме сметките", посочи в заключение Волен Сидеров.

При дебатите по-рано днес другият коалиционен партньор на ГЕРБ в Обединените патриоти Валери Симеонов заяви, че НФСБ няма да подкрепи решението за започване на преговори със САЩ за купуване на изтребители F-16.
"Считаме, че е нелепо да разчитаме, че 8, респективно 16, ще защитават небето на България от държави, които разполагат със стотици и хиляди самолети", каза Симеонов. Той обяви, че днешното решение е срамно, а България е трябвало да купи европейски самолети от Италия или Швеция.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Като страна членуваща в НАТО Ф16 е най правилният извод и тук ни най малко става въпрос за цена или за качества на самолета , този избор е стратегически , а за ватника Сидеров е безмислено да се говори , жалка картинка е това човече .....национален предател та дрънка ...

16.01.2019 14:29:43

Анонимен

С Русия няма да ни Позволят! Но от Китай има какво да вземем. За тези 2_МЛРД. лева щяхме да купим поне 8 J20. Това са стелт нови самолети с добри параметри. Но на война, като на война.

16.01.2019 14:05:16

Анонимен

С Русия не трябва да се преговаря, защото със сигурност ще спечели търга. Вярвате ли в пазарните правила. Много сте наивни. Никой не иска да ги спазва.

16.01.2019 14:02:19

Анонимен

Този ,когато и да го пребиеш, все ще е късно !

16.01.2019 13:53:54

хахааааа

Дебил Сидеров е по-тъп и от Путин!!!

16.01.2019 13:15:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.