• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Евакуираха външното министерство на Австралия заради подозрителен пакет

Евакуираха външното министерство на Австралия заради подозрителен пакет

/КРОСС/Австралийското министерство на външните работи в столицата Канбера бе евакуирано, след като бил открит подозрителен пакет в столовата на сградата. Изпратените специализирани екипи на мястото са установили, че подозрителният пакет не е бомба и тревогата е фалшива.

Австралия е в състояние на тревога, след като продължилата над 16 часа заложническа криза в кафене в Сидни завърши със смъртта на нападателя и двама от заложниците. При щурма на силите за сигурност са ранени четирима души. Обявена бе самоличността на загиналите заложници - 38-годишната Катрина Доусън и 34-годишният Тори Джонсън. И двамата са работели в кафенето на швейцарската компания за шоколадови изделия "Линд" и са жители на Сидни.

Органите на реда не коментират дали загиналите са жертва на кръстосан огън, или са убити от похитителя. Пояснено бе, че заложническата криза е била изолиран акт. Продължава разследването на обстоятелствата за смъртта на убитите при операцията.

Похитителят - 49-годишният ирански гражданин Харон Монис, който е със статут на бежанец, живеещ от години в предградие на Сидни, е бил обект на полицейски разследвания заради редица престъпления.
Самият похитител се смята, че е подбрал внимателно мястото на своето деяние, защото кафето "Линд" е точно срещу офисите на телевизионния Канал 7. Целта му е била явно публичност, но и героизъм, както твърдят представителите на мюсюлманската общност. Героизъм, може би в собствените му очи. Това доказват и записите, които Монис е изпратил на медиите, за да бъдат излъчвани в ефир.

Преобладава мнението, че силата, която австралийската полиция е употребила е била абсолютно правомерна. Мерки за сигурност ще има. Те все още продължават. Районът около мястото, където се разигра трагедията, е заграден, а хиляди жители на Сидни струпаха камара от цветя.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.