• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Доклад на НАТО: Анти-руското ембарго само е укрепило страната

Доклад на НАТО: Анти-руското ембарго само е укрепило страната

/КРОСС/ Колежът по отбраната на НАТО (NATO Defense College) публикува доклад от университета в Бирмингам в Англия, посветен на руската икономика. Авторът анализатор - Ричард Конъли, заключил, че анти-руското ембарго само е укрепило страната. „Ако се окаже допълнителен международен натиск върху Русия, то тя ще стане още по-силен", категорични са изводите от доклада, цитиран life.ru.
Според Конъли, в Европа и Северна Америка не са добре запознати с тези данни, защото никои не взема под внимание разликата в манталитета.

„Аз наистина мисля, че санкциите не са се доказали като много ефективни при промяна на курса на руската външна политика (въпреки че може да се спори за това дали е някога реално намерение)", поясни Ричард Конъли.

Според него, това е то "по невнимание" ембарго помогна руски политици "да съсредоточат умствените си усилия за необходимостта от развитието на руската индустрия", и "да се намали уязвимостта на страната към икономическите инструменти за водене на война."

Проучването Конъли се нарича "По пътя към самодостатъчност? Руската икономика като опция за сигурност, както и стратегията за национална сигурност на Руската федерация до 2020 г.". В доклада се цитира една от възможните причини за този неочакван развой на събитията за НАТО.

„Има една важна разлика между западната и руската разбиране за "продоволствена сигурност", казва ученият.

Той обяснява, че на Запад, това определение се възприема като "достъп за гарантиране на хората да се хранят", докато в Русия този въпрос не е толкова много за това "дали отделните потребители имат достъп до храна", колкото до това за "как страната е на колектива и националният интерес, който предлага широка гама от храни. "

„Руският разбирането на продоволствената сигурност е преди всичко въпрос на националната сигурност, и едва след това на икономическото благосъстояние на потребителите", казва британски професор.

Конъли дава примери за положителни промени: планираното увеличаване на вътрешното производство на зърно в Русия и 95% от общото потребление в страната и националното производство на риба - с до 80%.

„Опозицията на санкциите се яви като полезен инструмент, за да подкрепи усилията на местните производители за постигане на тези цели", казва британецът.

Той също така информира НАТО, че санкциите, вдъхновени от руските власти за усилията в "подготовката на учени и висококвалифицирани специалисти в областта на селското стопанство", както и движението към независимост от чужди технологии на фирмите.

Професорът даде още един пример за благоприятното въздействие на ембаргото - в областта на финансите. По-специално, че санкциите са изтласкали Централната банка на Руската федерация към създаването на национална система за електронно плащане.

Той добавя, че, разбира се, Русия все още не е достигнала "абсолютната независимост на продукта", но присъствието на "слаби места" в руската икономика "не трябва да се бърка с несигурността."

„Въпреки, че руският опит за укрепване на тяхната икономическа сигурност са само частично успешен, има определени последици", заключава британски учен.

Всичко това, казва Конъли, бутане на Русия за повишаване на тяхната "финансова, селскостопанска и индустриална сигурност" в крайна сметка "може само да направи Русия по-способна от геополитическа мощ в бъдеще".

Превод и редакция: БЛИЦ

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

СТИГА С ТАЯ ГЬОБЕСКО-БОЛШЕВИПКА ПРОПАГАНДА ДРУГАРИ ШУМКАРИ И ЗАКЪРМЕНИТЕ С ТАЯ ИДЕОЛОГИЯ ТЕХНИ НАСЛЕДНИЦИ !!!КАКВО ПРАВИТЕ ТУК ПЕТА КОЛОНА НА КРЕМЪЛ !!! ВЪРВЕТЕ С ЕДНОПОСОЧЕН БИЛЕТ ЗА МАСКВА ,ТАМ ЩЕ ВИДИТЕ .ЩО Е БОЛШЕВИШКИ ТЕЖИМ.ВЪРВЕТЕ ЗАЩО СТОИТЕ ТУК ,ИЗРОДИ КОМУНИСТИЧЕСКИ !!!

16.08.2016 20:41:12

Анонимен

СТИГА С ТАЯ ГЬОБЕСКО-БОЛШЕВИПКА ПРОПАГАНДА ДРУГАРИ ШУМКАРИ И ЗАКЪРМЕНИТЕ С ТАЯ ИДЕОЛОГИЯ ТЕХНИ НАСЛЕДНИЦИ !!!КАКВО ПРАВИТЕ ТУК ПЕТА КОЛОНА НА КРЕМЪЛ !!! ВЪРВЕТЕ С ЕДНОПОСОЧЕН БИЛЕТ ЗА МАСКВА ,ТАМ ЩЕ ВИДИТЕ .ЩО Е БОЛШЕВИШКИ ТЕЖИМ.ВЪРВЕТЕ ЗАЩО СТОИТЕ ТУК ,ИЗРОДИ КОМУНИСТИЧЕСКИ !!!

16.08.2016 20:41:10

Анонимен

"...тогава вече света със сигурност върви към война" - Не мисля че света отива към война. Нито Китай, нито Русия имат интерес от война. Просто няма да допуснат САЩ безконтролно да си развява байрака по света. Ще се действа преди всичко по пътя на дипломацията.

15.08.2016 00:46:30

Анонимен

Това западняците не разбаха или не проумяха. Тези хора имат ресурси на хора на материяли на безброи бази и богаства. Просто са в летаргия ,ако нещо ги накара да се събудят всички тези звена. Тогава руската мощ няма стигане. Ако американците събудиха тигъра и го накараха да оздраве(Китай) и да треперят от него. То вече допуснаха и мечката да се събуди тогава вече света със сигурност върви към война.

14.08.2016 22:49:47

Анонимен

Преводът е "убиец''.

14.08.2016 17:23:34

Yordan

V NATO triabva da ima poveche hora kato R Conelli. A Kakvi zagubi tarpi ES ot sobstvenitesi sankcii? Postignalisi celite ( ES ) zaradi koito naloji sankcii ? Koi specheli ot sankciite ?

14.08.2016 16:19:29

Yordan

V NATO triabva da ima poveche hora kato R Conelli. A Kakvi zagubi tarpi ES ot sobstvenitesi sankcii? Kolko pazaruvam e zagubi ES ? Postignalisi celite ( ES ) zaradi koito naloji sankcii ? Koi specheli ot sankciite ?

14.08.2016 16:16:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.