• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Румен Петков: Освен икономическа полза, големите енергийни проекти гарантират и сигурност за България

Румен Петков: Освен икономическа полза, големите енергийни проекти гарантират и сигурност за България

/КРОСС/ Освен икономическа полза, големите енергийни проекти гарантират и сигурност за България. Това становище защити в ефира на „България он еър" Румен Петков, член на ИБ а АБВ. Според него потвърдената от правителството информация, че се планира през страната ни да мине разклонение на „Турски поток", както и намеренията за приватизация на „Белене" са правилни, макар и доста закъснели, стъпки в защита на националните ни интереси. „България вече има около три милиарда лева инвестиции в проекта „Белене". Така че, тези стъпки на министър Петкова и държавните ни институции могат да направят България отново ключов фактор за енергийната система и сигурност на Европа. Разширявайки газопреносната мрежа и изграждайки „Белене", ние всъщност даваме и повече сигурност на България, защото всеки ще ни пази".

Встрани от темата Петков коментира и състоянието на МВР и сектор „Сигурност" като цяло. „Имаме недокомплект в МВР, имаме вакуум в МВР, не сме си направили защитното съоръжение и то на места, където никак не е трудно то да бъде изградено, т.е. оставили сме врата, през която някой казва „добре дошли" на мигрантите или пък на контрабандната стока, а същевременно искаме нещата да се случват, с усещане в хората за сигурност и за справедливост. Това няма как да стане", посочи той и призова настоящото ръководството на МВР да прекрати порочната практика на предшествениците си да заблуждават обществото с изопачена или невярна информация.

Във връзка с темата Румен Петков коментира и поредното напрежение във вътрешното ведомство, свързано с повишаването на заплатите на униформените служители. „Не може финансовият министър да каже, че няма как да се увеличат заплатите, защото няма средства, а буквално ден по-късно да обяви, че в приходната част има един милиард и шестстотин милиона в повече от предвиденото. Трябва да си даваме сметка, че това са хора, които са направили един много тежък избор - да служат на обществото".

Петков изрази становище относно предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС. Според него един от акцентите на нашата политика за периода трябва да бъде работа по изготвянето на единна стратегия за Европа за борба с тероризма и справяне с мигрантската вълна.

В заключение той коментира и работата на българския парламент. „Ситуацията в настоящия парламент граничи с позор. В много малкото време, в което Народното събрание работи, се излива главно омраза. Имаме вече седмици наред, в които всяка 26-та работна минута е гордост за народните представители".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.