• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Облак и биометрика ще доминират в ИТ сигурността

Облак и биометрика ще доминират в ИТ сигурността

/КРОСС/Една четвърт от големите компании ще прилагат решения за информационна сигурност на базата на анализи през 2016 г.

Ключови тенденции в областта на информационната сигурност очерта анализаторската компания IDC. Облачни услуги и биометрична идентификация ще бъдат водещите направления в следващите години.

Една четвърт от големите компании ще прилагат решения за информационна сигурност на базата на аналитични изводи през 2016 година, сочи нов доклад на IDC. Многофакторната автентификация ще стане основен метод за контрол на достъпа до корпоративните системи, смятат експертите.

В сектора на ИТ сигурността нараства ролята на облачните решения, особено услугите от типа SaaS (софтуер като услуга). IDC прогнозира, че към края на следващата година 15% от решенията за ИТ сигурност ще бъдат SaaS, а към 2018 г. делът на този тип услуги ще нарасне до 33%. Същевременно, делът на съхраняваните в облака данни, защитени чрез технологии за кодиране, ще се увеличи от 20 до 80% за периода 2015-2018 г.
Биометричната идентификация е отчетлива тенденция на пазара за мобилни устройства. Тя беше зададена от Apple през миналата година, а вече и много други производители използват в своите устройства сензори, които идентифицират потребителите по техните пръстови отпечатъци.

IDC очаква 15% от мобилните устройства, пуснати на пазара през 2015 година, да имат вградени биометрични технологии. След пет години делът на този тип електроника ще нарасне до 80%, прогнозират анализаторите.
Компаниите ще разчитат все повече на щатни специалисти по анализ на данни в борбата срещу хакерите и изтичането на информация. Ще се формират групи по разследване на инциденти, като към 2017 г. три четвърти от големите компании ще имат подобни отдели.

Разбира се, арсеналът от средства за защита ще включва и традиционни решения като антивирусния софтуер. През следващата година всеки десети корпоративен сайт и мобилно приложение ще се сканират регулярно за вируси със съответен софтуер. Подобни средства ще се прилагат при 40% от сайтовете и приложенията към 2018 г.
Сигурността ще се превърне в неотменима функция на бизнес решенията. Според анализаторите, след четири години 25% от приложенията за ИТ сигурност ще бъдат вграждани в корпоративния софтуер.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.